1. septembar 2016.1. sep 2016.
MESEC MLADOG AUTORA CENTRU

IMAGINARNI PEJZAŽI

U okviru Meseca mladog autora, u galeriji Kulturnog centra je otvorena izložba “Krnule“ grafičarke Jelene Inđić, koja je nedavno diplomirala na Akademiji umetnosti Univerziteta u Banja Luci.
- Velika je čast za umetnike kada nam ustanova kao što je Kulturni centar u Šapcu ustupi prostor. Ovo je značajna podrška da radim i napredujem, izjavila je autorka, koja je izlagala radove na brojnim grupnim izložbama u zemlji i regionu.
Prema mišljenju direktorke Kulturnog centra Sonje Petrović Jagić, umetnica „kao intimni likovni zapis niže prizore imaginarnog pejzaža, u stalnim transformacijama oblika i prostora putem svetlosti i linije. Ona podseća na „dan“ u stvarnom pejzažu, postiže izvanrednu atmosferu i pokazuje da u njoj živi jedan pravi, vrstan grafičar koji će u narednom periodu imati šta da pokaže“.
Na otvaranju izložbe, govorili su Jelenini profesori ““ Dragiša Marsenić i Ivanka Trifunović.
- Uvek je veliko zadovoljstvo za mene kao pedagoga kada upoznam osobu koja je darovita. Međutim, darovitost nije dovoljna ukoliko nije upotpunjena trudom, radom i sposobnošću da učenik proba i uradi sve zadatke koje pred njega postavi profesor, rekao je Marsenić.
Izložba je otvorena do 9. septembra.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa