Инфо

Берза

  • aero 1.182 ▲ 6,49%
  • enhl 668 ⚫ 0,00%
  • fito 2.700 ⚫ 0,00%
  • gmon 1.700 ⚫ 0,00%
  • niis 687 ▼ -0,29%
  • tgas 11.000 ▲ 1,83%
(1. септембар 2016.)
ДРАГАН МИТРИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОКРУЖНОГ ОДБОРА СИНДИКАТА ОБРАЗОВАЊА

ШТРАЈК АКО НЕ ИСПРАВЕ ГРЕШКУ

Став Синдиката образовања је да уколико држава не исправи грешку и крајем септембра не исплати оно што нам дугује, на основу грешке у обрачуну за плате током летњег распуста 2015. и 2016. године, организоваћемо једночасовни штрајк упозорења, каже за „Глас Подриња“ Драган Митрић, председник Окружног одбора Синдиката образовања.
Према његовим речима, добили су уверавања од Министарства да ће та грешка у обрачуну да буде исправљена, а ради се о износу од три до пет хиљада динара по запосленом у систему образовања.
- Први утисци после разговора са новим министром просвете Младеном Шарчевићем су охрабрујући. Први потез ће бити управо исправљање грешке која је начињена просветарима. Видећемо, али је занимљиво и то да је министар најавио да ће учинити све да поврати достојанство нашој професији ““ истиче Митрић.
Он додаје да су приликом разговора са министром инсистирали да се избори за већи буџет како би запослени у образовању имали исти просечан лични доходак као и остали запослени у ванпривредном сектору, пошто је сада мањи за 17 одсто.
- Очекујемо и најављено повећање плата од четири одсто, што у просеку износи 2.000 динара по запосленом. Видећемо да ли ће бити испоштована обавеза коју је потписао претходни министар о исплати новогодишњих награда у износу од десет хиљада динара ““ додаје наш саговорник.
Митрић напомиње да ће Синдикати редовно да прате све оно што треба да буде испоштовано и да ће на основу тога доносити закључке и планове за деловање у предстојећем периоду.
ЈЕДИНСТВО, СЛОГА, СОЛИДАРНОСТ
- Синдикална борба мора да буде јединствена, сложна и солидарна. Доста нам је подела, а подељени смо ми просветари у четири синдиката. Синдикат Унија не жели да сарађује ни са ким и самоиницијативно води синдикалну борбу. Тако су заказали протест за 31. август на којем се скупило 200 колеге и тај протест ништа није донео ““ каже Митрић.
Н. К.

Најновији број

10. јануар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa