1. septembar 2016.1. sep 2016.
Centar za stručno usavršavanje spreman za novu školsku godinu

AKCENAT NA LIČNOM PLANU

Prošlog ponedeljka u CSU održan je zajednički sastanak direktora osnovnih i srednjih škola i koordinatora stručnog usavršavanja povodom početka nove školske godine. Nešto kasnije upriličen je i razgovor sa autorima i realizatorima akreditovanih seminara.
Centar za stručno usavršavanje u narednom periodu akreditovao je 25 seminara što je znatno veći broj u odnosu na prethodne dve godine. Skupu su se obratili mr Goran Stojićević u funkciji savetnika gradonačelnika za obrazovanje, Snežana Jadranović prosvetni savetnik u Školskoj upravi Valjevo, mr Tatjana Marković Topalović, v.d. direktora Centra za stručno usavršavanje i nastavnik Dušica Komanović, koordinator stručnog usavršavanja u OŠ „Aleksandar Karađorđević“ u Prnjavoru.
Prioritet u Planu stručnog usavršavanja će biti lični plan nastavnika. Od ove godine osnovne i srednje škole, kao i predškolska ustanova će u saradnji sa Centrom dostaviti Izveštaj o realizaciji Plana stručnog usavršavanja koji predstavlja deo Godišnjeg plana svake ustanove, kao i evaluaciju plana sa namerom da Centar što kvalitetnije izađe u susret korisnicima stručnog usavršavanja, nastavnicima, učenicima, deci predškolskog uzrasta i posredno roditeljima.
Nastavnici će i u narednom periodu svoje prijave evidentirati elektronski. Prosvetni savetnik i direktor Centra su uputili poziv svim nastavnicima i vaspitačima da u prostorijama Centra održe svoje ugledne i ogledne časove i primere dobre prakse sa namerom da se u ovoj godini formira baza kvalitetnih časova koji mogu poslužiti i kao podsetnik, ali i resurs mladim nastavnicima koji tek ulaze u obrazovanje. Direktor Centra je informisao nastavnike da slede izmene u Pravilniku o stalnom stručnom usavršavanju nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika i da su svi dužni da ih prate i uvaže. Zaključeno je da Centar za stručno usavršavanje u Šapcu, spreman dočekuje narednu školsku godinu uz nameru da vrata svoje ustanove otvori i za učenike, nastavnike i sve kreativne ideje učesnika u obrazovanju.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa