Инфо

Берза

  • aero 1.710 ▲ 0,29%
  • dinnpb 3.480 ▲ 2,08%
  • enhl 679 ▲ 4,30%
  • fint 514 ▲ 0,78%
  • kmbn 2.140 ▲ 1,86%
  • niis 680 ▼ -0,15%
  • rso1488 119,80 ▼ -5,97%
  • rso16137 110,99 ▲ 2,76%
(1. септембар 2016.)
Центар за стручно усавршавање спреман за нову школску годину

АКЦЕНАТ НА ЛИЧНОМ ПЛАНУ

Прошлог понедељка у ЦСУ одржан је заједнички састанак директора основних и средњих школа и координатора стручног усавршавања поводом почетка нове школске године. Нешто касније уприличен је и разговор са ауторима и реализаторима акредитованих семинара.
Центар за стручно усавршавање у наредном периоду акредитовао је 25 семинара што је знатно већи број у односу на претходне две године. Скупу су се обратили мр Горан Стојићевић у функцији саветника градоначелника за образовање, Снежана Јадрановић просветни саветник у Школској управи Ваљево, мр Татјана Марковић Топаловић, в.д. директора Центра за стручно усавршавање и наставник Душица Комановић, координатор стручног усавршавања у ОШ „Александар Карађорђевић“ у Прњавору.
Приоритет у Плану стручног усавршавања ће бити лични план наставника. Од ове године основне и средње школе, као и предшколска установа ће у сарадњи са Центром доставити Извештај о реализацији Плана стручног усавршавања који представља део Годишњег плана сваке установе, као и евалуацију плана са намером да Центар што квалитетније изађе у сусрет корисницима стручног усавршавања, наставницима, ученицима, деци предшколског узраста и посредно родитељима.
Наставници ће и у наредном периоду своје пријаве евидентирати електронски. Просветни саветник и директор Центра су упутили позив свим наставницима и васпитачима да у просторијама Центра одрже своје угледне и огледне часове и примере добре праксе са намером да се у овој години формира база квалитетних часова који могу послужити и као подсетник, али и ресурс младим наставницима који тек улазе у образовање. Директор Центра је информисао наставнике да следе измене у Правилнику о сталном стручном усавршавању наставника, васпитача и стручних сарадника и да су сви дужни да их прате и уваже. Закључено је да Центар за стручно усавршавање у Шапцу, спреман дочекује наредну школску годину уз намеру да врата своје установе отвори и за ученике, наставнике и све креативне идеје учесника у образовању.

Најновији број

15. новембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa