1. septembar 2016.1. sep 2016.
Policija uhapsila Šapčanina koji se lažno predstavljao

PAO LAŽNI SERGEJ

Filip Jurišić (23) iz Šapca uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevare lažno se predstavljajući kao glumac Sergej Trifunović.
Osumnjičenog za prevare pronašli su i uhapsili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.
On se tereti da se, u periodu od februara ove godine do trenutka hapšenja, lažno predstavljao kao glumac Sergej Trifunović koristeći više lažnih profila na društvenoj mreži Fejsbuk. Time je dovodio u zabludu oštećene građane da uplaćuju novčana sredstva na račun fondacije za pomoć koju poseduje Sergej Trifunović, a zapravo se radilo o računima koje je osumnjičeni otvorio kako bi preuzimao protivpravno stečeni novac.
Do sada je identifikovana jedna oštećena osoba koja je uplatila ukupno 345.000 dinara, a u toku su provere u vezi drugih potencijalno oštećenih osoba koje su novac uplatile osumnjičenom Jurišiću.
Epilog ove prevare glumca Sergeja Trifunovića je zatekla na odmoru. On se ovim povodom oglasio na svom Instagramu i pre svega se zahvalio nadležnim organima na ovoj akciji.
- Evo da i ja jednom budem uzoran građanin i zahvalim se, pre svega, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Odeljenju za visokotehnoliški kriminal i ispred njih inspektoru Srđanu Mokanu, na detetkovanju i lišavanju slobode, individue koja je putem mojih lažnih profila na ime humanitarnih akcija izmuzla (istraga će tek utvrditi koliko) novaca od naivnih i lakomislećih ljudi koji su, avaj, mislili da čine dobro delo ““ napisao je Trifunović.
On je naglasio da nema nalog na društvenoj mreži Fejsbuk, a da njegova Fondacija „Podrži život“ ima svoj zvanični sajt i na njemu sve potrebne informacije.
Budite mudri kao zmije
Budite, dakle, mudri kao zmije, da citiram Hrista. Zahvaljujem se (o tempora) i novinarima koji su ovo ispratili. Voli vas vaš, jedini i pravi Sergej Trifunović ““ napisao je na svom Instragramu naš poznati glumac..
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa