27. oktobar 2011.27. okt 2011.
BIBLIOTEKA “POLITIKA“ CENTAR KULTURNIH DEŠAVANjA U KRUPNjU

USKORO DANI RUSKE KULTURE

Biblioteka “Politika“ u Krupnju u proteklih deset meseci organizovala preko trideset različitih programa. Zabeležena brojna gostovanja kulturno umetničkih društava iz zemlje i inostranstva. Početkom novembra najavljeni “Dani ruske kulture“
Među žiteljima Krupnja poznatija kao “Dom kulture“ Biblioteka “Politika“ i ove godine je bila centar različitih kulturno umetničkih dešavanja. Mnogobrojna gostovanja kulturno umetničkih društava, druženje sa lokalnim pesnicima i poetama iz regiona, suorganizacija brojnih opštinskih dešavanja, samo su grubi okviri svega što je u ovoj ustanovi urađeno u prethodnom periodu.
- U okviru biblioteke radi tri sekcije. Likovna, recitatorska i folklorna. Ova poslednja deluje u okviru KUD “Mića Tadić“ iz Krupnja, i okuplja preko 200 članova razvrstanih u četiri kategorije.
Građanima Krupnja samo od početka godine do danas ponudili preko trideset različitih programa. Jedan od njih je i okružna smotra recitatora, koja se svake godine tradicionalno održava u aprilu. Potom izložba božićnih i novogodišnjih čestitki, izložba uskršnjih jaja koja je humanitarnog karaktera. Sva sredstva koja se tom prilikom prikupe idu za decu skromnijeg materijalnog stanja.
Pored ovoga, Biblioteka “Politika“ je domaćin okružne Smotre likovnog stvaralaštva Mačvanskog okruga, dok koncerti kulturno umetničkih društava predstavljaju pravo zadovoljstvo za građane Krupnja, pa smo ove godine imali i “Vidovdanski susret“, na kojem su pored domaćih učestvovali i ansambli iz Poljske i Hrvatske. Naš dečji izvođački ansambl je u dva navrata ove godine gostovao na festivalima u Slovačkoj.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa