12. avgust 2019.12. avg 2019.
Asfaltirane Uskočka i Jasenovačkih žrtava; gradonačelnik demantuje da je tender namešten

Asfaltirane Uskočka i Jasenovačkih žrtava; gradonačelnik demantuje da je tender namešten

Za vikend i danas asfaltirane su dve ulice, Uskočka i Jasenovačkih žrtava. Uskočka ulica dugačka je 440, a široka oko 7 metara, a vrednost radova je oko 7,5 miliona dinara. Ulica Jasenovačkih žrtava u dužini od 500 i širini 5,5 metara iziskivala je jednako novčano ulaganje, pa je ukupna vrednost radova ove dve ulice oko 15 miliona dinara. Radove je posetio gradonačelnik šapca Nebojša Zelenović.

-Ove dve ulice su bile prioritet jer će prvi put otkako postoji grad Šabac kroz Šipurske livade proći gradski prevoz. Povezaćemo Letnjikovac, Amerikankino imanje i Šipurske livade sa ostatkom grada kvalitetnim javnim prevozom. Kada završimo sve ulice koje su vezane za novi koncept javnog prevoza, onda ćemo po prioritetima raditi i ostale ulice u gradu. Novca ima dovoljno, a pozivam građane u čijim su ulicama radovi da kažu izvođačima šta god imaju, da se eventualno urade neka proširenja, ulasci u dvorišta, skretanja, a Grad Šabac je na usluzi građanima da kažu šta god je njima važno, rekao je Zelenović.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da podseti da su navodi šabačke opozicije da je tender za javni prevoz namešten, neistiniti.
-U toku protekle nedelje smo imali primedbe od strane opozicije u Šapcu kako je tender za javni prevoz namešten. To su gluposti. Ne može tender koji je javan i koji traje 60 dana da bude namešten. Svako može da se prijavi na njega, svako može da kaže ako ima neku primedbu, a na kraju krajeva, čitava ova procedura koju je raspisala Gradska uprava grada Šapca je prošla i kontrolu Ministarstva finansija i nadležne agencije za javno-privatno partnerstvo, pošto je u pitanju koncesija za javni prevoz koju smo imali i do sada, rekao je gradonačelnik i pozvao sve učesnike iz Srbije i inostranstva da se prijave ako ispunjavaju visoko postavljene zahteve za ekologiju i kvalitet autobusa koje zaslužuju građani Šapca.

Sledeća ulica po planu za asfaltiranje u gradu je Suvoborska (od Obilaznog puta do ulice Nikole Tesle), a u seoskom području sledeća na redu je Bela Reka.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa