20. septembar 2019.20. sep 2019.
Besplatni pregledi u nedelju

Besplatni pregledi u nedelju

Posle tromesečne pauze Opšta bolnica "Laza Lazarević" nastavlja seriju besplatnih preventnivnih pregleda u nedelju, 22. septembra. Šabačka zdrvastvena ustanova je deo akcije koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, a u ponudi su različiti specijalistički pregledi.

U delu Internističkog bloka, u kabinetima Službe za internu medicinu meriće se visina krvnog pritiska, vršiti ekg snimanje i internistički pregledi. U prizemlju iste zgrade, u Službi biohemijske laboratorije vršiće se merenje nivoa šećera u krvi i analize kojim se utvrđuju opšti tumorski markeri CEA i debelog creva CA19-9.

Takođe, u prizemlju iste zgrade u kabinetima RTG službe obavljaće se ultrazvučni pregledi abdomena.

U ambulantnom delu Službe ORL i MFH u prizemlju Hirurškog bloka, vršiće se otorinolaringološki pregledi.

Akcija će se odvijati u vremenu od 8 do 16 sati. Pri dolasku, potrebno je javiti se na info šalter na prvom spratu Internističkog bloka, radi registracije i daljeg upućivanja na ponuđene preventivne preglede. Posedovanje važeće zdravstvene kartice nije neophodno, dovoljno je imati bilo kakav identifikacioni dokument.

Napomena za pacijente koji nameravaju da im se analizira krv: ne konzumirati hranu 12 -14 sati pre vremena testiranja. Planirano je da se uzorci krvi uzimaju od 8 do 10 sati. Oni koji su u prethodnih 6 meseci testirali tumorske markere CEA i CA19-9 - nema svrhe da ponovljaju analizu.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa