22. oktobar 2019.22. okt 2019.
Put ruši selo

Put ruši selo

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je danas Mesnu zajednicu Štitar, gde je razgovarao sa predsednikom Saveta mesne zajednice Dušanom Tufegdžićem i žiteljima sela o problemima koje donosi trasa novog auto-puta od Šapca do Loznice, koja treba da prođe kroz ovo selo.

Put bi trebalo da podeli selo na dva dela. Nova trasa predviđa rušenje trideset i dva domaćinstva a hiljadu i sto meštana potpisalo je peticiju koja se protivi ovoj ruti.


- Ovde ne govorimo o rušenju trideset i dve kuće koje su napuštene ili prazne, nego o kućama u bogatoj Mačvi punoj ljudi, koji imaju ideju kako da žive bolje sa svojim porodicama. Mi ne tražimo mnogo, samo da se ljudi saslušaju, kako bi se čuli njihovi predlozi i ideje, kao i predlog stručnog tima grada Šapca koji je predložio alternativnu trasu. Grad je omogućio svakom građaninu da vidi kako izgleda ta trasa da uloži primedbe i prigovore u skadu sa zakonom. Želimo da ovaj slučaj otvorimo za javnost i da razgovaramo o tome. Građani se moraju saslušati kako bi se čulo šta oni misle, a onda na osnovu toga praviti put - rekao je gradonačelnik.


Opširnije u štampanom izdanju...

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa