7. novembar 2019.7. nov 2019.
Ministarstvo raspisalo poziv mladim istraživačima za uključivanje u naučno istraživački rad

Ministarstvo raspisalo poziv mladim istraživačima za uključivanje u naučno istraživački rad


BEOGRAD, 7. novembra 2019. (Beta) - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je danas treći poziv talentovanim mladim istraživačima – studentima doktorskih akademskih studija za uključivanje u naučno - istraživački rad u akreditovanim naučno - istraživačkim organizacijama.


Pravo na učešće imaju kandidati sa upisanom prvom godinom doktorskih akademskih studija u školskoj 2019/2020. godini, starosti do 30 godina i sa prosečnom ocenom na prethodnim nivoima studija 9 ili višom.

Cilj poziva je da se mladim istraživačima pošalje jasna poruka da za njih ima mesta u našoj naučnoj zajednici, sa željom da ostanu u zemlji i da ovde postižu zapažene naučne rezultate.

Prvi poziv talentovanim mladim istraživačima bio je u martu 2018. kada je od 1.000 mladih istraživača uključeno 881 na naučnoistraživačke projekte.

Po drugom pozivu koji je objavljen u novembru 2018, bilo je planirano uključenje 100 mladih istraživača, ali je zbog velikog interesovanja poziv proširen na 300 mladih istraživača.

Poziv je otvoren do 20. novembra.

Najnoviji broj

14. januar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa