21. januar 2020.21. jan 2020.
Usvojen plan rada Okružnog štaba za vanredne situacije za ovu godinu

Usvojen plan rada Okružnog štaba za vanredne situacije za ovu godinu

Okružni štab za vanredne situacije Mačvanskog upravnog okruga održao je danas 25. redovnu sednicu, prvu u ovoj godini. Na dnevnom redu su bili usvajanje izveštaja o radu Štaba za predhodnu godinu i plan rada za ovu godinu.

Komandant Okružnog štaba i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac naveo je da je situacija redovna.

-Trenutno je na obali Save, od Drenovca do Čevrntije redovna odbrana od poplava, još od 8. novembra. Vanredna situacija je u opštini Bogatić, vezana za problem sa vodosnabdevanjem u tri mesne zajednice: Banovo Polje, Sovljak i Glogovac, gde Javno komunalno preduzeće cisternama dovozi pijaću vodu. Takav problem postoji i u Malom Zvorniku, još od 2014. godine zbog poplava i erozija zemljišta. Plan koji je usvojen za 2020 godinu, kao i prethodnih godina, pre svega će biti usmeren na osnaživanje specijalizovanih jedinica civilne zaštite, zatim sprovođenje mera prevenicija što je prvi i najvažniji korak za sprečavanje većih problema, naveo je Vladan Krasavac.



Ukoliko ne bude nikavih vanrednih situacija, sledeća sednica će se održati 1. marta kada se obeležava Međunarodni dan civilne zaštite.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa