Info

23. januar 2020.23. jan 2020.
Eraković, prvotimac šampionskog tima

Eraković, prvotimac šampionskog tima

ALEKSANDAR ERAKOVIĆ, PRVOTIMAC VK „ŠABAC“

Trud uvek bude nagrađen

Do pre pet godina, mnogi nisu znali da postoji VK „Šabac“. Bilo je čudo da funkcioniše klub u gradu koji nema zatvoren bazen. Četiri i po godine kasnije u Šapcu funkcioniše tim šampion države. Danas je to klub koji ima najbolje uslove za rad u zemlji i jedan od najorganizovanijih u trofejnom sportu. Jedan od mladih igrača koji su potekli, ponikli u vremenu kada su Šapčani funkcionisali na bazi drugarstva, neverovatnog entuzijazma, domaćini bili u: Beogradu, Obrenovcu, Novom Sadu, Kragujevcu, a danas, sa istim grbom predstavljaju šampione je Aleksandar Eraković, mladi Šapčanin, šabački vaterpolo as.

-Zavoleo sam vaterpolo još pre prvog treninga i želja da se usavršavam u njemu me je nosila u periodu kada smo bili bez bazena. Ne samo da sam verovao, nego sam bio i uveren da ćemo jednom dobiti bazen, te da će sav uložen trud pre toga biti naplaćen. Svi u klubu su tokom težih godina verovali u bolje dane šabačkog vaterpola i svi su uz klub i sada.

Aleksandar Eraković u kvalifikacijama za Ligu šampiona



Teško je definisati šta nas je nosilo, ali možemo reći da je klub održala i uzdigla ljubav, uz požrtvovanost.
Breme šampiona je teško, ali je lepo, ono je i teg, ali i najjači vetar u leđa.


-Uvek je breme šampiona teško, ali ga svi vole, jer se stiče pošto je osvojeno nešto veliko kao zvanje šampiona. Kada pokažete da možete biti najbolji, onda se teško prihvata nešto manje. Svaki neuspeh se oseća dva puta više, kritike su duplo teže, jer ste osvojili duplu krunu.

Kapiten juniorske selekcije, osvajača Kupa Srbije


Opširnije u štampanom izdanju...

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa