18. februar 2020.18. feb 2020.
Put pod noge

Put pod noge

Na Beogradskom sajmu danas je najavljen program predstojećeg 42. Međunarodnog beogradskog sajma turizma i pratećih manifestacija. Pod sloganom „Put pod noge“ od 20. do 23. februara 2020. godine u halama Beogradskog sajma održaće se najveći i najznačajniji turistički događaj u zemlji i regionu jugoistočne Evrope, sajam sa dugom tradicijom, regionalnim ugledom i poverenjem učesnika i posetilaca.


Generalna direktorka Beogradskog sajma Danka Selić najavila je da će ove godine na Sajmu turizma učestvovati više od 700 direktnih izlagača i suizlagača iz 40 zemalja, a zajedno na sve četiri manifestacije učestvuje više od 900 izlagača.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Miroslav Knežević istakao je da je Beogradski sajam turizma jedan od najvećih turističkih događaja ne samo u Srbiji, već u ovom delu Evrope, koji iz godine u godinu ima sve više posetilaca, ali i mesto gde se sklapa sve više poslova.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Egipat, a Nj.E. Amr Alguvejli, ambasador Egipta u Srbiji, ocenio je da su odnosi dve zemlje u poslednjih nekoliko godina sve jači i u oblasti politike, privrede i turizma.

Ukazao je i da su tri grada iz Srbije potpisala sporazume o saradnji sa tri egipatska grada, kao i da Er Srbija ima direktne letove ka Kairu i Hurgadi, očekujući da će linija biti otvorena i ka Šarm el Šeiku.

Dragan Zečević, koordinator projekta Sajma turizma saopštio je da će se prvi put ove godine na sajmu predstaviti Šri Lanka, Slovačka i Kenija.

Popusti na Sajmu turizma kreću se od 5 do 50 posto, u zavisnosti od agencije i destinacije, a iz bogate sajamske ponude posetioci će biti u prilici da izaberu putovanja prema svojim afinitetima: primamljive first minute ponude za odmor u letnjoj sezoni, aranžmane za tekuću zimsku ski sezonu, odmor i oporavak u banjama i na planinama, porodična putovanja, putovanja za mlade – omladinski turizam, spa vikende, daleke, egzotične destinacije, krstarenja, city break ponudu, kongresna dešavanja...


Za sve koji sa nestrpljenjem očekuju leto 2020. godine, Sajam turizma je jedinstveno mesto koje podstiče na nova putovanja, otkriva nove destinacije koje se tek promovišu u Srbiji, gde posetioci mogu da se upoznaju sa sveobuhvatnom i premijernom ponudom popularnih odmarališta i hotela, i na licu mesta ostvare popust, uporede cene i odluče se za svoj idealan odmor.

Tradicionalno, istovremeno sa Sajmom turizma odvijaće se još tri renomirane sajamske manifestacije koje rastu svake godine po obimu i broju učesnika: 11. Međunarodni sajam vina BeoWine, 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 16. Sajam suvenira “Vidi Srbiju“.


Posetioci Sajma turizma, vina, ugostiteljstva i suvenira, pored ekskluzivnih sajamskih pogodnosti, odabira destinacija za putovanje i odmor uživaće svim čulima u ukusima i mirisima gastronomske ponude, specijaliteta ovog podneblja, ali i degustaciji najboljih vina, rakija, pića, kao i suvenira iz svih krajeva Srbije.

Radno vreme manifestacije: četvrtak 20, petak 21. i subota 22. februar od 10 do 19 časova i nedelja, 23. februar od 10 do 18 časova.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa