Info

Berza

  • aero 800 ▼ -11,11%
  • aven 1.249 ▼ -3,92%
  • enhl 500 ⚫ 0,00%
  • jmbn 5.105 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.548 ▲ 0,71%
  • lsta 500 ▼ -10,23%
  • niis 548 ▲ 0,92%
  • plnm 470 ▼ -6,00%
  • tlkb 12.000 ▼ -1,31%
(24. februar 2020.)

Zelenović: SZS treba da nas podrži

Zelenović: SZS treba da nas podrži
Odluka o učešću na lokalnim izborima u Šapcu je dobra za građane Šapca, ali je dobra i za celu Srbiju. U najboljem interesu borbe za normalnu Srbiju bi bilo da Savez podrži učešće na izborima u Šapcu i Paraćinu – poručuje za Danas gradonačelnik Šapca i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

On je tako prokomentarisao saopštenje Saveza za Srbiju, u kome se navodi da je njegova stranka odlukom o učešću na lokalnim izborima sama sebe diskvalifikovala iz daljeg rada SZS. Zelenović je ranije jučerašnjeg dana na konferenciji za novinare izjavio da stranka na čijem je čelu izlazi na predstojeće lokalne izbore. On je ukazao da je Glavni odbor ZzS doneo takvu odluku, a da je protiv bio potpredsednik stranke Srđan Srećković. Zelenović je naglasio da se izlaskom na lokalne izbore brani jedini slobodan grad u Srbiji, i to od upliva kriminogene grupe Milana Ostojića Sandokana, koja bi uništila sve dosadašnje tekovine Šapca kao modernog i kulturnog grada.

– Na izborima 26. aprila odlučićemo da li nastavljamo da gradimo Šabac, a postoji jasan plan da svi građani rade i zarađuju više. Postoji plan za gradnju kompletne infrastrukture, da se 12.000 domaćinstva priključi na gasovod, da se 20.000 hektara u Mačvi navodnjava, da osnovne škole rade u jednoj smeni, da nema liste čekanja za vrtiće. Imamo i plan izlaska na reku, sa zelenom oazom na 300 hektara, a za kulturu će se i dalje izdvajati sedam odsto iz budžeta, jer time branimo naš identitet. Ovde ljudi neposredno odlučuju o projektima koji se finansiraju iz poreza na imovinu, ovde građani dobijaju najbolju uslugu po najjeftinijim cenama. Na lokalnim izborima odlučujemo o daljoj sudbini grada – naglasio je Zelenović.

Podsetimo, na prethodnim lokalnim izborima lista Nebojše Zelenovića dobila je 32,4 odsto glasova, a druga lista Zapadne Srbije i Nemanja Pajić dobila je 13,5 odsto glasova, dok je SNS osvojila 33,3 procenata glasova a SPS 5,5 posto podrške.

S druge strane, iz Saveza za Srbiju juče su poručili da je Zajedno za Srbiju „sam sebe diskvalifikovao iz daljeg rada Saveza za Srbiju (SZS) i srpske opozicije koja bojkotuje izbore i poštuje obaveze prema građanima iz Sporazuma sa narodom. U saopštenju se navodi da „Savez za Srbiju nastavlja sa kampanjom bojkota lažnih izbora u celoj Srbiji i kao do sada poziva građane da nam se priključe u cilju stvaranja uslova za normalan život, za šta su slobodni izbori osnovna pretpostavka
Danas

Najnoviji broj

2. april 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa