25. mart 2020.25. mar 2020.
Apel građanima da dezinfekciono sredstvo uzimaju u umerenim količinama

Apel građanima da dezinfekciono sredstvo uzimaju u umerenim količinama

Podsećamo sugrađane da su tokom jučerašnjeg dana na devet lokacija u gradu postavljeni kanisteri sa dezinfekcionim sredstvom za čišćenje domova.

Apelujemo na sve da ova sredstva uzimaju u umerenim količinama, a to je maksimalno dve litre, kako bi svi mogli da obezbede neophodnu količinu dezinfekcione tečnosti izuzetno važne tokom perioda epidemije.

Lokacije na kojima građani mogu preuzeti tečnost za dezinfekciju su: Ulica Mačvanska kod autobuske stanice, na Čaviću ispred Doma kulture, ispred zgrade Mesne zajednice „Žika Popović“ kao i ispred zgrade Mesne zajednice „Šipurske livade i Kasarske livade. Kanisteri se nalaze i ispred igraonice Kiko na Letnjikovcu, na Triangli kod arteškog bunara, ispred Zorkinog solitera i kod parka u Masarikovoj ulici.

Pripadnici Komunalne policije će vršiti proveru popunjenosti kanistera tečnošću (natrijum hipohlorit) kako bi Šapčani bili snabdeveni sredstvom za dezinfekciju domova. Ukoliko građani primete da su prazni mogu o tome obavestiti putem telefona na broj 345-700.


Na svakom kanisteru istaknuto je uputstvo za upotrebu tečnosti: Sredstvo se sipa u prskalice bez razblaživanja i prskaju se sve površine koje su izložene dodiru ruku.Ukoliko sredstvo dospe u oko ili usta, isprati sa većom količinom vode.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa