4. maj 2020.4. maj 2020.
Comex: Uspešni uprkos Koroni

Comex: Uspešni uprkos Koroni

Uz poštovanje preventivnih mera i dobru organizaciju posla, proizvodnja ne trpi. Dokaz za to je šabačka firma Comex, koja u vreme vanrednog stanje ne samo da nije zaustavljala svoje pogone, već je i zaposlila pet novih radnika.

-Potražnja za ambalažom je porasla. To je logično s obzirom na činjenicu da je stanje prouzrokovano koronom zahtevalo i unapređenje higijenske ambalaže proizvoda. Od samog početka smo dobro organizovali rad, uveli sve mere koje je propisao Grad i Republika, ali i organizovali proizvodnju u tri smene. Pored toga, da očuvamo kolektiv od prisustva virusa u ovom periodu tenzije, uspeli smo i zahvaljujući standardima koje smo uveli prošle godine, a koji su samu higijenu u firmi podigli na viši nivo - izjavio je generalni direktor Comex-a Rajko Pribilović, i dodao da je otežavajuću okolnost na samom početku epidemije predstavljao transport robe van granica naše zemlje, ali se nakon početnih nevolja i tu stanje stabilizovao.

Rajko Pribilović


Međutim, po Pribilovićevim rečima, negativne posledice po srpsku privredu globalne krize prouzrokovane koronom osetićemo tek u narednom tromesečju.

Nebojša Zelenović


-Uprkos vanrednom stanju i Koroni život ne sme da stane, a šabački Comex je pravi primer za to- istakao je gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, prilikom današnje posete kompanije Comex.

-Ovo je kompanija koja može da posluži kao primer dobrog poslovanja u vreme krize. Kompanija, koja preko svojih saradnika širom regiona može da promoviše šabačku privredu i solidarnost koja je ovde na delu- izjavio je gradonačelnik.

Comex je porodična firma osnovana 1990. godine u Šapcu. Danas zapošljava preko 100 radnika, plasira 4.000 tona ambalažnog materijala godišnje za preko 200 kupaca u zemlji i inostranstvu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa