16. maj 2020.16. maj 2020.
Zelenović: Šabac će odbraniti slobodu

Zelenović: Šabac će odbraniti slobodu

Upravni sud u Novom Sadu je presudio da 406 potpisa podrške listi za lokalne izbore u Šapcu "Nebojša Zelenović - Šabac je naš", koju predvodi predsednik stranke Zajedno za Srbiju i aktuelni gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, nisu formalno ispravni. Iako je reč o propustima notara, posledice pogađaju izbornu listu i građane koji su joj dali podršku, ali ni to neće sprečiti odbranu slobode u Šnašem gradu, naglašeno je na konferenciji za medije predstavnika liste "Nebojša Zelenović - Šabac je naš", sazvane ovim povodom.

-Siguran sam da je većina građana Šapca spremna da odbrani slobodu i ovakvi i slični marifetluci nas neće u tome sprečiti. Podsećam da je u danu prikupljanja potpisa, Srspka napredna stranak na raspolaganju imala 11 notarskih knjiga, a mi samo dve. Prilikom overe potpisa podrške notari su načinili greške u delu gde treba napisati broj lične karte, mesto izdavanja i datum. Negde nedostaje broj, negde datum, negde mesto izdavanja i taj propust je kod svih 406 potpisa podrške koji su proglašeni formalno neispravnim! Greška je na norarima, a u narednim danima će biti ispitano da li je greška slučajna ili namerna. Zahtevaćemo da se notarska komora izjasni o svemu. Sud u Novom Sadu je presudio da su notari, kao organ države, napravili propust, ali posledice snosimo mi i građani Šapca koji su dali podršku. Podsećam da je prilikom predaje konstatovan ovaj nedsotatak i da je dežurni notar ispravio sve, ali to za Upravni sud u Novom Sadu nije bilo validno - rekao je nosilac liste Nebojša Zelenović i dodao da je u isto vreme, isti sud doneo odluku da nema spornog u tome što Srpska napredna stranka nije imala saglasnost Aleksandra Vučića da mogu da koriste njegovo ime u imenu liste SNS u Šapcu.

Već danas je započeo proces prikupljanja nedostajućeg broja potpisa, a organi stranke ZZS će pokrenuti po pitanju svega odgovarajući postupci pred Ustavnim sudom, u skladu sa zakonom i pred svim nadležnim domaćim i međunarodnim organizacijama.

-Postupićemo prema svim uputsvima Gradske izborne komisije (GIK) i ubrzo ćemo skupiti 406 potpisa, skupićemo koliko god treba, s tim nemamo nikakav problem i interesovanje je veliko. Niko neće sprečiti učešće ove liste na lokalnim izborima i vara se svako ko misli da ovako može sprečiti da među opcijama na izborima bude i lista koju predvodi Nebojša Zelenović - naglasio je Milan Vasić, kandidat na pomenutoj listi.

-Javnost grada Šapca znaju sve. Građani znaju da je ovde zloupotreba moći. Pokušali su iz republičke vlasti da spreče dolazak novih investicija, vršili su pritisak, opstrukcije, ali smo uspeli da od 29.000 zaposlenih 2014. danas omogućimo da može da se zaposli 40.000 Šapčana. Jasno je svima da je i ovo još jedna nepravda. Najmanje je važno ko će imati koji redni broj na izbornom listiću. Najvažnije od svega je da za borbu za odbranu slobode u Šapcu postoji velika većina. Zloupotreba države, sudova, notara neće nikome proći, jer je želja velika kod građana jača od svake zloupotrebe. Pozivam građane da pokažemo kako možemo pobediti svako nepočinstvo. Nastavljamo borbu - dodao je Nebojša Zelenović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa