22. maj 2020.22. maj 2020.
Mačvanski okrug imao odlične rezulate tokom pandemije

Mačvanski okrug imao odlične rezulate tokom pandemije

Trećoj sednici Saveta Mačvanskog upravnog okruga, koja je održana danas, pored predstavnika lokalnih samouprava, prisustvovali su i predstavnik Zavoda za javno zdravlje i načelnik Policijske uprave Šabac Zoran Jevđenić. Najvažnija tema sastanka bila je analiza aktivnosti MUO u vreme vanrednog stanja i saradnja sa ZZJZ i PU u sprovođenju mera Štaba za vanredne situacije i Vlade Republike Srbije.

Načelnik MUO i Okružnog štaba za vanredne situacije Vladan Krasavac istakao je da je ponosan na saradnju sa ZZJZ i PU. Tokom vanrednog stanja sednice Okružnog štaba održavane su u svim lokalnim samoupravama.

-Kompletno smo analizirali rad i aktivnosti Okružnog štaba, kao i lokalnih gradova i opština, ali i saradnju sa našom krovnom zdravstvenom institucijom ZZJ i PU Šabac. Saradnja sa svim komandantima štabova naših gradova i opština bila je izuzetno dobra. Uz sve mere republičkog Štaba, koje su spuštene na nivo lokalnih samouprava, to je jedan od glavnih razloga, zašto smo jedan od najbolje rangiranih upravnih okruga u Republici kada je pandemija KOVID 19 u pitanju. Imali smo veoma mali broj obolelih, s obzirom da smo, posle Beograda imali najveći broj ljudi u samoizolaciji i ogroman broj povratnika iz inostranstva, rekao je Vladan Krasavac.



Bogatić je jedina opština na teritoriji MUO koja nije imala nijednog obolelog od koronavirusa. Predsednik Opštine Nenad Beserovac veruje da je tome doprineo zajednički rad svih službi i građana.



-Na sednicama Okružnog štaba za vanredne situacije doneto je više od 70 naredbi, odluka, rešenja, isntrukcija, uputstava i usklađivali smo ih sa merama Republičkog štaba i prilagođavali našim uslovima. Sve mere su dale rezultate, kao i disciplina naših sugrađana. Tokom trajanja vanrednog stanja policijski službenici su pisali samo tri krivične prijave zbog kršenja mera samoizolacije i 28 prekršajnih prijava za kršenje zabrane kretanja. Uz dobar rad svih službi mi smo uspeli da se odbranimo od zaraze, rekao je Nenad Beserovac.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa