23. maj 2020.23. maj 2020.
Fonda za nauku

Fonda za nauku

Fond za nauku izdvaja dva miliona evra za program KOVID-19

Fond za nauku Republike Srbije otvorio je "Specijalni program istraživanja KOVID-19" sa ciljem da sa dva miliona evra finansira projekate koji će doprineti efikasnom naučnom odgovoru na pandemiju.

Kako je danas saopšteno iz Fonda, program ima unapred propisane teme u okviru (bio)medicinskih nauka, (bio) medicinskog inženjerstva i informacionih tehnologija, kao i ekonomskih, socioloških, psiholoških istraživanja i upravljanja složenim sistemima, a podržava primenjena naučna istraživanja, međunarodnu saradnju, kreiranje multidisciplinarnih timova, kao i konzorcijumsko podnošenje projekata.

"Svuda u svetu, svi vodeći istraživači su okupili svoje timove i hitno razmatraju šta mogu da urade kako bi pomogli rešavanju pandemije KOVID-19. Obezbeđena su dodatna sredstva u iznosu od dva miliona evra kako bi se i u Srbiji otvorio Specijalan program istraživanja KOVID-19", izjavila je v.d. direktora Fonda za nauku Srbije Milica Đurić-Jovičić.

Predloge projekata, kao i do sada, mogu podneti istraživači zaposleni u akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama, a rok za podnošenje projekata je 10. jun.

Ukupan budžet po pojedinačnom projektu je 200.000 evra, uz izuzetak za istraživanja iz biomedicinskih oblasti gde je dozvoljena kupovina kapitalne opreme i u tomslučaju može biti odobreno do 500.000 EUR za projekat, navedeno je u saopštenju.

Izvor Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa