24. maj 2020.24. maj 2020.
Jagode brend u Culjkoviću

Jagode brend u Culjkoviću

Danas je u Culjkoviću, selu na domak Šapca sa 250 domaćinstava, održan drugi po redu Festival jagoda, koji su vrlo uspešno organizovali grad Šabac, Turistička organizacija ovog grada i mesna zajednica Culjković.

Više proizvođača jagoda iz ovog sela i okolnih, izložili su ovo ukusno voće i proizvode od njega na lepo uređenim štandovima. Inače u samom Culjkoviću jagode gaje na oko 200 hektara i ove godine su ostvarili veoma dobre prinose i zaradu.
Održan je prigodan kulturno-umetnički program i interesantna takmičenja u četiri discipline. Za najlepše uređeni štand nagrađen je Zoran Ninković. Najkrupniju jagodu imao je Raća Vujković. Kod brzog jedenja jagoda prva nagrada pripala je Luki Cvetiću, a u brzom skidanju peteljki sa jagoda pobedila je Aleksandra Teovanović.
Sve čestitke pripadaju organizatorima, a sa sigurnošću se može reći da je jagoda postala brend ovog sela. Sve više je zasada,a po oceni mnogih postala je brend Culjkovića.
Pored ostalih manifestaciji su prisustvovali predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić i kandidatkinja za gradonačelnicu na predstojećim izborima Jelena Milošević.
Opširnije u štampanom izdanju "Glasa Podrinja".
Lj.Đ.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa