31. maj 2020.31. maj 2020.
Foto: B92/PT

Foto: B92/PT

Kosovski carinici nisu dozvolili distribuciju srpske štampe

Kosovski carinici na prelazu Jarinje nisu danas dozvolili distribuciju dnevne štampe iz centralne Srbije, pozivajući se na uredbu prema kojoj roba koja nema deklaraciju na kojoj piše da je namenjena za "Republiku Kosovo" ne može da uđe na Kosovo.

Predstavnik firme "Beokolp" Zvezdan Mihajlović je za portal KoSSev potvrdio te navode i dodao da su odmah obavestili Beokolp i ostale izdavače i da čekaju informaciju od njih.

"Večeras ćemo ponovo pokušati da dostavimo novine, jer se radi o ugovorenim tiražima i to sada predstavlja veliki problem. Odluka vlade na koju se pozivaju je doneta sinoć i niko nije bio obavešten o tome", rekao je Mihajlović.

On je ocenio da su zahtevi kosovske vlade "teško ostvarivi".

"Mi taj uslov gotovo sigurno ne možemo da ispunimo, pratićemo razvoj situacije", naveo je Mihajlović.

Kosovska vlada donela je sinoć odluku na osnovu koje je vozilima sa srpskom robom onemogućeno da uđu na teritoriju Kosova bez posebne dozvole, te da je obavezno da na dokumentima za uvoz robe piše "Republika Kosovo".


Izvor Beta

Iz kosovske vlade su navele da je nova mera "samo nastavak primene najavljenog postepenog reciprociteta", kao i da su razlozi za uvođenje te mere "barijere Srbije koje i dalje štete izvoznicima i uvoznicima Kosova i izazivanje trgovinskog deficita".

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa