15. jul 2020.15. jul 2020.
Do danas registrovano preko 900 pozitivnih slučajeva

Do danas registrovano preko 900 pozitivnih slučajeva

Kako je saopšteno na redovnoj konferenciji za medije, u prethodna 24 sata registrovana su još 102 slučaja pozitivna na kovid 19. Do danas, u našem gradu registrovano je preko 900 pozitivnih lica kao i 1800 kontakata. U OB Šabac, koja je pretvorena u kovid sistem smešteno je 220 pacijenata. Pet lica se nalaze na respiratoru. Zabeležen je još jedan smrtni slučaj.

-Prema izveštaju koji mi imamo, u toku jučerašnjeg dana su pozivani i kontrolisani svi kontakti obolelih i svi poštuju mere izolacije – kaže komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović i dodaje da će se nastaviti sa proverama jer je to jedan način koji može dovesti do sprečavanja širenja zaraze.

Svaki dan, u kovid 19 ambulantu javlja se preko 200 pacijenata.
-Juče, u kovid 19 ambulantu se obratilo na pregled 248 pacijenata sa simptomima koji su sumnjivi na infekciju kovid 19. Mi smo juče, PCR testom testirali 120 pacijenata. Te rezultate očekujemo večeras. Serološkim testom je testirano šest pacijenata – navodi dr Jasmina Stanković direktorka Doma zdravlja i apeluje na sugrađane, odnosno hronične bolesnike da redovno koriste svoju hroničnu terapiju koja se može izdati i telefonom, kao i na sve vozače da vožnju prilagode uslovima, da ne voze u alkoholisanom stanju.

-Mi smo imali jednu intenzivnu borbu od 24. juna sa tim kako da dođemo do dodatnih testova. Uspeli smo da se izborimo da imamo dovoljno testova ali je kasnije došlo do toga da nemamo dovoljno analiza, odnosno da kapacitet laboratorija nije dovoljan da može da ih odradi u potrebnom broju. Izborili smo se i za to, juče sam dobio obaveštenje u pismu premijerke Ane Brnabić da je obezbeđeno 250 analiza dnevno – ističe komadant Gradskog štaba.

Sve komunikacije sa privrednim subjektima i preduzetnicima teče preko gradske uprave.
-Sve naredbe i zaključke štaba za vanredne situacije koje smo donosili u prethodnom periodu, su prosleđivane na mejl adrese privrednim subjektima. Komunikacija teče na dnevnom nivou i uvek od njih dobijamo povratne informacije. Na taj način smo vršili i podelu dezinfekcionih sredstava i obaveštavali o aktuelim dešavanjima u gradu, naredbama, odnosno zaključcima koje je štab donosio navodi Milan Vasić načelnik Gradske uprave.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa