Berza

  • aero 881 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.420 ▼ -1,22%
  • niis 554 ▲ 0,91%
  • unpr 750 ⚫ 0,00%
(16. jul 2020.)

NALED: Počela isporuka zaštitne opreme za socijalne radnike u 15 gradova i opština

NALED: Počela isporuka zaštitne opreme za socijalne radnike u 15 gradova i opština
Nemačka razvojna saradnja (GIZ) u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED) obezbedila je maske, rukavice, vizire i dezinfekciona sredstva za zaposlene centara za socijalni rad i socijalnih službi iz 15 gradova i opština u Srbiji, u cilju njihove efikasnije zaštite, ali i zaštite korisnika tih institucija tokom trajanja opasnosti od Kovid-19.

Do sada je zaštitna oprema isporučena u Plandište, Arilje, Kosjerić, Sremsku Mitrovicu, Rumu i Pećince i Šid, a narednih dana stići će i u Priboj, Prijepolje, Sjenicu, Užice, Mionicu, Lajkovac, Loznicu i Krupanj.

Donacija koja premašuje vrednost od 50.000 evra se uručuje u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje "Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe".

NALED je početkom aprila pokrenuo onlajn platformu za donacije kako bi povezao i ujedinio svoje članove i partnere u borbi protiv Kovid-19, i to na prvom mestu lokalne samouprave kojima je potrebna pomoć sa kompanijama i medjunarodnim organizacijama koje tu pomoć mogu da pruže.

"Tokom vanrednog stanja, kada su se potrebe građana i zdravstvenih ustanova činile najveće, putem NALED-ove platforme za donacije uspeli smo da obezbedimo hranu, medicinsku, zaštitnu i IT opremu za 41 opštinu u vrednosti od 250.000 evra", podsetila je izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.

Istakla je da su Sada, kada se epidemiološka situacija ponovo pogoršava, zadovoljni smo što s partnerima iz GIZ-a mogu da uruče skoro 95.000 pari rukavica i još toliko maski, kao i oko 4.000 vizira i više od 4.000 litara dezinfekcionih sredstava socijalnim radnicima koji su svakodnevno izloženi riziku od virusnog oboljenja.

Prema potrebama iskazanim na platformi NALED-a, u 34 odsto lokalnih samouprava u Srbiji ističu da bi donacije u medicinskoj i zaštitnoj opremi bile veoma značajne u suzbijanju pandemije i zaštiti stanovništva.

Najnoviji broj

13. avgust 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa