31. jul 2020.31. jul 2020.
Vulin počasni letački znak pilota

Vulin počasni letački znak pilota

Komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije general-major Duško Žarković uručio je danas ministru odbrane Aleksandru Vulinu počasni letački znak pilota za doprinos razvoju, opremanju i unapređenju operativnih sposobnosti tog vida vojske.

Kako se navodi u saopštenju, Vulinu je letački znak uručen na svečanosti povodom Dana roda avijacije koja je održana na vojnom aerodromu "Pukovnik Milenko Pavlović" u Batajnici.

Vulin je na svečanosti čestitao pripadnicima avijacije njihov dan i rekao da su oni od države dobili ne samo novu nego i najbolju tehniku, jer su i sami najbolji.

"Srpska vojska će uvek čuvati svoje nebo... Druge zemlje, ma koliko bogatije bile, ma koliko nemale iza sebe istoriju ratova, ma koliko nepreživele NATO agresiju, sada dopuštaju da im drugi čuvaju nebo, da drugi avioni, druge avijacije krstare iznad njihove zemlje i njihove vode. Srpska vojska to nikada sebi neće dozvoliti", rekao je Vulin.

On je dodao da je ta svečanost prilika i da se svi podsete na one koji više nisu tu, na one koji su poleteli kada nije bilo nikakve šanse da slete i da se vrate svojoj kući i porodici.

"Danas se sećamo onih koji su ovu zemlju čuvali i branili ispred poslednjeg velikog nekažnjenog zločina 20. veka - NATO agresije. Danas se sećamo njih i mislimo - kako li bi samo bili ponosni da stoje u ovom stroju i da vide obnovljeno, snažno, hrabro Ratno vazduhoplovstvo", rekao je on.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa