15. avgust 2020.15. avg 2020.
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

U svetu udvostručeni napori za suzbijanje korona virusa

Zbog ponovne pojave korona virusa, u svetu su udvostručeni napori za suzbijanje te infekcije, a mnogo zemlje su uvele dodatna ograničenja među kojima je Velika Britanija koja je uvela karantin za putnike iz Francuske i Španije.

Posle ublažavanja mera početkom leta, sada brojne zemlje uvode obavezno nošenje zaštitne maske čak i napolje. U Briselu je nošenje maske obavezno od srede, dok je u Parizu od danas proširen spisak četvrti glavnog grada Francuske u kojima mora da se nose maske.


Pariska prefektura od danas zabranjuje i okupljanje više od deset osoba ukoliko ne može da se garantuje držanje fizičkog odstojanja.

U svetu je od korona virusa umrlo više od 755.000 osoba dok je zaraženo više od 21 miliona ljudi. Virus je izazvao dramatične ekonomske posledice, medju kojjima je recesija u Poljskoj, koja se dešava prvi put od kraja komunizma u toj zemlji.

Poslednjih nedelja u Evropi je registrovan rastući broj zaraženih. U Španiji već dva dana zaredom od korona virusa broj inficiranih je oko 3.000. Španske vlasti su naložile zatvaranje noćnih klubova, zabranu posete staračkim domovima i ograničenje rada restorana.

Velika Britanija od danas uvodi karantin od 14 dana za putnike iz Francuske, Holandije i Malte, manje od mesec dana od ublažavanje mera.

Situacija van Evrope nije ništa bolja. SAD su i dalje najviše ugrožene epidemijom sa 167.253 smrtna slučaja, ispred Brazila (105.463), Meksika (55.293) i Indije (48.040).
Beta

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa