22. septembar 2020.22. sep 2020.
Privatni FB profil (Antonić u periodu nastupa u Rumuniji)

Privatni FB profil (Antonić u periodu nastupa u Rumuniji)

Antonić: Šok i razočaranje

Posle dugo vremena domaća odbojkaška scena dospeva u fokus javnosti, nažalost, a opet nekako logično, ne zbog nekih dobrih klupskih rezultata, već incidenata. U najaktuelnijem, vinovnik i žrtva bio je naš sugrađanin, dosadašnji odbojkaš kluba "Niš" Miloš Antonić.

Naime, u derbiju domaće Super lige, dugogodišnji trener Nišlija Dragan Svetozarević, tokom trećeg seta je izveo iz igre prvog tehničara svoje ekipe, pomenutog Antonića, a nekoliko sekundi kasnije dogodio se skandalozni incident. Svetozarević je nekoliko puta udario Antonića nogom, uz prethodnu gestikulaciju i povišen ton, tom prilikom ga, kako ističe Antonić, povredivši u meri da ne može da se vrati u igru.

-Bez razloga i povoda. Treći set je tek počinjao, bilo je, čini mi se, 5:3. U jednoj akciji sam dao loptu saigraču koji je do tog trenutka bio manje zastupljen u igri, trebala mu je lopta da žargonski "uđe" u utakmicu. On mi je zamerio na tom potezu i viknuo je zašto sam to uradio, a ja sam odgovorio da je to bila prva lopta na njega. To je sve što sam rekao, on me je izveo, vikao zašto ja njemu odgovaram bilo šta i potom uradio šta je uradio. Tražio je da uđem potom ponovo, ali nisam mogao, pokazivao sam nogu koja je oticala - ističe Antonić.

Bio je to derbi u kojem je Antonić, do tog trenutka, pružio odličnu partiju i gde je na kraju niški tim slavio 3:2. Naravno, taj izlazak iz igre je i poslednji izlazak, kako ističe naš sugrađanin, u srpskoj odbojci.

-Nisam želeo da odreagujem odmah, ali sam prelomio da za mene više mesta nema u Nišu. Odmah sam zahtevao raskid ugovora. Bili su sastanci čitavog narednog dana, brojne molbe rukovodstva da ostanem, ali jednostavno preko nekih stvari ne želim da pređem, a crvena linija je prekoračena. Neću da koristim ono što mi se desilo kako bi ostvario benefiti bilo koji, jednostavno ne interesuju me izvinjenja, objašnjenja, ništa. Šokiran sam i razočaran u našu odbojku. Ugovor je raskinut i u toku je potraga za novim angažmanom - dodao je Antonić.

Posle više od deset sezona u inostranstvu, Antonić je tokom leta prihvatio ponudu Niša da se vrati u srpsku odbojku i bio je jedan od važnih činilaca u planovima borbe za titulu. Posle ovog događaja odlučio je da napusti klub, a karijeru će verovatno nastaviti u inostranstvu.

Kada potpiše novi ugovor, sa našim sugrađaninom ćemo u štampanom izdanju (prvom narednom) govoriti i o nemilim scenama, ali i budućim planovima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa