28. septembar 2020.28. sep 2020.
U subotu, u Šapcu: Manifestacija DAJ PEDALU RAKU

U subotu, u Šapcu: Manifestacija DAJ PEDALU RAKU

Oktobar je međunarodni mesec borbe protiv raka dojke. Događaj DAJ PEDALU RAKU tradicionalna je manifestacija koja se održava već 6 godina i podrazumeva gradsku vožnju bicikala, trotineta i rolera uz prateće sadržaje radi podizanja svesti o važnosti preventive i zdravih stilova života. Ove godine manifestacija je regionalnog karaktera i uključuje više od 25 gradova i opština, a već godinama unazad podržana je od strane Ministarstva zdravlja, Ministarstva omladine i sporta, Instituta za javno zdravlje, mnogih institucija i pojedinaca u regionu.

Vozimo ZA ZDRAVLjE i DAJMO PEDALU RAKU, poručuju organizatori.

U subotu, 3. oktobra 2020 godine tačno u 12 časova (podne) podići će se zastava manifestacije na vidnom mestu. Vožnja kreće od Mačvinog stadiona - gde se nalazi mural posvećen ženi herojki (autorka Andrea Damnjanović, učenica Srednje škole primenjenih umetnosti) i vozi se do trga na Savskoj aveniji gde će se čuti reč fitnes i medicinskih profesionalaca, družiti se i razgovarati o zdravom životu.

Sve učesnice i učesnici će dobiti poklone koji afirmišu borbu za zdravlje.

Inicijatorka akcije je Vesna Bondžić i Ženski centar Milica. U Šapcu, partner u organizaciji događaja je Nika Fitness Studio koji već godinama radi na promociji zdravog načina života.

Ova godine, u vreme proglašenja pandemije Covid 19 upravo dve važne reči “otkriti” i “lečiti” na vreme su postale gotovo nemoguće. Sada je više nego ikad potrebno dati podršku svim ženama koje se sa ovom bolešću bore, njihovim porodicama i prijateljima, ali i zdravstvenim profesionalcima koji se trude da u izuzetno teškim uslovima pobedi zdravlje i pobedi život.

Sve aktivnosti nastale su i realizuju se uz poštovanje preporuka Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja - biće obezbeđene maske i dezinfekcija za sve učesnice i učesnike, a bezbedna distanca će biti održavana i u vožnji i na mestima okupljanja. U slučaju vanredne situacije, primenjivaće se mere propisane od strane nadležnih organa.

OTP banka i OTP osiguranje "Moja preventiva" generalni su pokrovitelji manifestacije. Događaj su podržali i Kontrast izdavaštvo, Jana Oršolić i brend Samo nežno prema sebi, OK klub kao i mnogi drugi pojedinci, grupe i organizacije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa