28. septembar 2020.28. sep 2020.
Šapčanima niža cena grejanja za novu grejnu sezonu

Šapčanima niža cena grejanja za novu grejnu sezonu

Sve je spremno za početak grejne sezone u Šapcu od 15. oktobra. Toplotne probe će krenuti od 1. oktobra tako da će Šapčani prve hladne dane dočekati u toplim stanovima. Vest koja će sugrađane najviše obradovati je da će cene grejanja biti 10 odsto manje.

-Toplana dobro posluje. Metodologija i parametri su dobri. Varjabilni deo cene grejanja koji za iznosi 50-60.000 dinaratokom grejne sezone biće 10 odsto manji.To znači da će građani, zavisno od veličine stana i potrošnje, imati 5-6.000 dinara manje račune, a za veće stanove i više. To je značajna ušteda za svako domaćinstvo. Ovih dana građani mogu da čuju neverovatne vesti od strane naših političkih protivnika. Istina je da Grad nije zadužen - imamo 200 miliona dinara na računu. Sistem se nije urušio i zaposleni u javnim preduzećima će primati platu. Sve funkcioniše normalnu, uprskos nenormalnim uslovima u kojima se nalazimo, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović tokom današnje posete JKP "Toplana Šabac".



Slobodan Jerotić, direktor JKP "Toplana" naveo je brojne novitete u ovom preduzeću. Tokom poslednje tri godine povećana je efikasnost toplotnog izvora, smanjeni su gubici u distributivnoj mreži i uveli nove softvere za optimizaciju.

-Koristimo podatke Hidrometeorološkog zavoda, radimo prognoze i smatramo da ćemo dodatno uspeti da napravimo uštede koje će se osetiti na ceni grajanja. Jedan smo od pet toplanskih sistema u Srbiji koji jednim delom koristi i obnovljive izvore energije. Jedna od zančajnih stvari je da je Gradsko veće u januaru donelo odluku da "Toplana" investira u razvoj distributivne mreže. Građani samo treba da se prijave "Toplani" i mi ćemo priključiti objekat na distributivnu mrežu. Planiramo da ove i do kraja sledeće godine da i oko 20.000 metara kvadratnih novoizgrađenog prostora bude priključeno, jer smo sklopili predugovore sa investitorima koji teg grade zgrade. Prethodnih pet godina nismo imali nijedan kvadratni metar priključenja, zato što nije postojalo interesovanje. Novi korisnici znače da će u budućnosti moći da se smanji i fiksni deo računa za grejanje, objasnio je Slobodan Jerotić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa