Инфо

28. септембар 2020.28. сеп 2020.
Шапчанима нижа цена грејања за нову грејну сезону

Шапчанима нижа цена грејања за нову грејну сезону

Све је спремно за почетак грејне сезоне у Шапцу од 15. октобра. Топлотне пробе ће кренути од 1. октобра тако да ће Шапчани прве хладне дане дочекати у топлим становима. Вест која ће суграђане највише обрадовати је да ће цене грејања бити 10 одсто мање.

-Топлана добро послује. Методологија и параметри су добри. Варјабилни део цене грејања који за износи 50-60.000 динаратоком грејне сезоне биће 10 одсто мањи.То значи да ће грађани, зависно од величине стана и потрошње, имати 5-6.000 динара мање рачуне, а за веће станове и више. То је значајна уштеда за свако домаћинство. Ових дана грађани могу да чују невероватне вести од стране наших политичких противника. Истина је да Град није задужен - имамо 200 милиона динара на рачуну. Систем се није урушио и запослени у јавним предузећима ће примати плату. Све функционише нормалну, упрскос ненормалним условима у којима се налазимо, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић током данашње посете ЈКП "Топлана Шабац".



Слободан Јеротић, директор ЈКП "Топлана" навео је бројне новитете у овом предузећу. Током последње три године повећана је ефикасност топлотног извора, смањени су губици у дистрибутивној мрежи и увели нове софтвере за оптимизацију.

-Користимо податке Хидрометеоролошког завода, радимо прогнозе и сматрамо да ћемо додатно успети да направимо уштеде које ће се осетити на цени грајања. Један смо од пет топланских система у Србији који једним делом користи и обновљиве изворе енергије. Једна од занчајних ствари је да је Градско веће у јануару донело одлуку да "Топлана" инвестира у развој дистрибутивне мреже. Грађани само треба да се пријаве "Топлани" и ми ћемо прикључити објекат на дистрибутивну мрежу. Планирамо да ове и до краја следеће године да и око 20.000 метара квадратних новоизграђеног простора буде прикључено, јер смо склопили предуговоре са инвеститорима који тег граде зграде. Претходних пет година нисмо имали ниједан квадратни метар прикључења, зато што није постојало интересовање. Нови корисници значе да ће у будућности моћи да се смањи и фиксни део рачуна за грејање, објаснио је Слободан Јеротић.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa