3. oktobar 2020.3. okt 2020.
Foto: Beta

Foto: Beta

Đilas: Ako ne bude sporazuma vlasti i opozicije, nezadovoljstvo može da bude van kontrole

Ukoliko ne bude sporazuma vlasti i opozicije u Srbiji, "nezadovoljstvo može da bude van kontrole, pa i da završi na ulici", izjavio je danas u Beogradu predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas i zatražio pomoć Evropskog parlamenta.

Đilas je to novinarima rekao pošto je Glavni odbor SSP izabrao Ljubana Panića za generalnog sekteara SSP, Vuka Vučurevića za političkog direktora, a Branka Miljuša za izvršnog sekretara Političkog saveta.

Đilas je najavio osnivanje Političkog saveza SSP koji neće činiti članovi te stranke, već stručnjaci.

Đilas je izjavio da je "uvek spreman na svaki razgovor iza kojeg stoji Evropski parlament" i naglasio da je pre svega bitno da kroz dijalog dodje do rešenja za RTS i da se omogući kontrola izbora.

"Mi tražimo od Evropskog parlamenta da (u Srbiji) ima snagu i mogućnost uticaja kao u Severnoj Makedoniji i da ga čine svi predstavnici parlamentarnih grupa EP", rekao je on.

Đilas je danas predstavio deo novog programa SSP "Imamo plan" kojim se u Srbiji obećava minimalna plata od 500 evra, plata lekara najmanje 1.500, a nastavnika 1.000 evra. Đilas je obećao i da subvencije svim poljoprivrednicima od 150 evra po hektaru zemljišta, gorivo bez akciza, garantovane otkupne cene proizvoda
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa