25. oktobar 2020.25. okt 2020.
Povećan broj zaraženih u Šapcu

Povećan broj zaraženih u Šapcu

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić održao je danas sastanak sa predstavnicima gradskih ustanova i institucija (članovima Štaba za vanredne situacije) o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Šapcu.




-Zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije u gradu Šapcu i povećanog broja kovid pozitivnih zakazao sam hitan sastanak Kriznog štaba gde smo razgovarali o merama i trenutnoj situaciji. Kako bi u narednim danima prekinuli širenje epidemije u našem gradu. Trenutno je u gradu Šapcu 55 osoba kovid pozitivnio i to 20 lica za poslednja 24 sata. U prethodna tri dana imali smo prvo deset, onda sedam, a sada 20 novo obolelih. Šesnaest Šapčana je testirano u gradu, a njih četvoro u Bogatiću, te je stoga pomenuti broj od 20. Za sada nećemo uvoditi vanrednu situaciju, ali apelujemo na sve sugrađane da striktno poštuju mere Vlade Republike Srbije kako bismo se sa trenutnom situacijom izborili na najbolji način. Trenutno je u Opštoj bolnici hospitalizovano devet pacijenata sa srednje teškom slikom, a privremena Kovid bolnica u sali Ekonomske škole iz pasivnog će preći u aktivni status kako bi pacijenti sa blažom kliničkom slikom bili tamo smešteni - rekao je gradonačelnik i dodao da će Komunalna policija vršiti nadzor nad poštovanjem mera.

-Jedna od odluka Štaba je da se Komunalnoj policiji izda striktno naređenje za kontrolu poštovanja mera rada ugostiteljskih i trgovinskih objekata kao što su nošenje maski, držanje distance, broj osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru. U nadzor će biti uključeni svi relevantni organi i inspekcijske službe.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa