20. novembar 2020.20. nov 2020.
Direktor Opšte bolnice, dr Slobodan Popović: Preminule dve osobe

Direktor Opšte bolnice, dr Slobodan Popović: Preminule dve osobe

Dve osobe su preminule usled posledica infekcije kovidom-19, izjavio je direktor šabačke Opšte bolnice, dr Slobodan Popović. Reč je o osobama starosti 74 i 67 godina.

-U šabačkoj Opštoj bolnici je trenutno hospitalizovana 103 pacijenta. Od toga sa teškom kliničkom slikom je njih 8, u respiratorno intenzivnoj jedinici. Juče smo imali prijem jednog deteta u crvenu zonu pedijatrije. Imali smo 23 pregleda u prijemno trijažnoj ambulanti. Ove brojke nam govore da je bolja disciplina naših sugrađana u poštovanju mera republičkog i kriznog štaba, i na tome smo im jako zahvalni- izjavio je Popović i apelovao na Šapčane da sutrašnju slavu Aranđelovdan proslave u krugu najuže porodice.

-Apelujem na građane da sutra izbegnu sve nepotrebne kontakte, jer ako slušamo struku i naše epidemiologe, i poštujemo mere, ućićemo u fazu zaravnjenja epidemiološke krive gde ćemo svi biti u boljoj situaciji.

Primetno je da je najveći broj kontakata kod populacije od 20 do 40 godina, jer oni, prirodno najviše cirkulišu. Upravo u ovoj populaciji je i njaveći broj zaraženih. Najveći broj obolelih je od 30 do 60 godina, dok i dalje najtežu kliničku sliku imaju starije osobe i tu je najveći broj smrtnih slučaja.

-Imamo mlađe koji cirkulišu, oni se zaraze, onda zaraze ostatak porodice, što uključuje i najrizičniju kategoriju najstarijih sugrađana. Tako da još jednom apelujem na sugrađane da se svedu samo na neodložne kontakte, sve ostale ostavite za neke bolje dane i poštujte mere. Ako budemo odgovorni prema sebi i prema drugima uspećemo u ovoj borbi- zaključio je dr Popović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa