23. novembar 2020.23. nov 2020.
Imunolog: Za sada nije trenutak da škole pređu na onlajn nastavu

Imunolog: Za sada nije trenutak da škole pređu na onlajn nastavu

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, imunolog Srdja Janković izjavio je da "za sada" nije trenutak da škole u Srbiji predju na onlajn nastavu.

Janković je naveo da ne može da kaže kada će nastupiti trenutak da celo školstvo u Srbiji predje na onlajn nastavu ali je i ocenio da se taj momenat "približava".

"Odluku o prelasku na onlajn nastavu donosimo na osnovu procene da li je virus toliko ušao u škole. Za sada nije taj trenutak ali i sad odeljenja i celi kolektivi prelaze na onlajn nastavu kada dodje do prenosa medju učenicima i nastavnicima", kazao je Janković za televiziju Pink.

Navodeći da je epidemiološka situacija u Srbiji "krajnje ozbiljna", on je kazao da će se medicinski deo Kriznog štaba, ukoliko bude potrebno, zalagati za dodatno pooštravanje mera pored onih koje na snagu stupaju sutra.

"Nema zamene za izbegavanje svih kontakata koje je moguće izbeći a da život koliko-toliko teče normalno", kazao je Janković.

Dodao je da unošenje virusa iz inostranstva "nije dominantna" pretnja kao i da već postoji epidemiološki nadzor na granicama Srbije.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa