25. novembar 2020.25. nov 2020.
foto: Agencija Beta

foto: Agencija Beta

Bio jednom jedan Dijego...

Dijego Armando Maradona je ime koje govori sve čim se izgovore te tri reči. Mogle bi se napisati knjige o životu, film je snimljen, bar jedan, u pesmama je lik i delo pretočeno u stihove, ali sve što bi rekli već je svima poznato. Danas je poslednji put jedinstveni šokirao javnost celog sveta. U 60. godini je završio život.

Igrao je u Argentinos Juniorsima, Boki, Barseloni, Napoliju, Sevilji, Njuelsu, sa Argentinom osvojio dve svetske titule, bio je trener u Argentini, Emiratima, Meksiku, vodio reprezentaciju svoje zemlje. Za neke je najbolji svih vremena, a za one koji tako ne misle, svakako je među dva ili tri. To je bio čovek odan uživanju, porocima, iskreni zaljubljenik u Kubu, socijalizam, Kastra, Če Gevare.

foto: Agencija Beta


Maradona je jedinstveni Argentinac kome se dive i u Brazilu, jedini čovek kome u Argentini sve, baš sve mogu oprostiti, jedini fudbaler koji ima svoju versku zajednicu, odnosno zajednicu koja njega smatra božanstvom. Gotovo četvrtinu veka nije aktivan fudbaler, a još fudbalski najtalentovanija deca dobijaju nadimak po njemu širom planete, to je ime poznato i onima kojima ništa drugo iz fudbala poznato nije.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa