Info

30. novembar 2020.30. nov 2020.
Beta

Beta

PKS pokrenula besplatni konsultantski program za mikro, mala i srednja preduzeća

Centar za digitalnu transforomaciju Privredne komore Srbije (PKS) pozvao je danas mikro, mala i srednja preduzeća da se prijave za besplatni konsultantski program "Speed 2.0" koji je namenjen ublažavanju posledica izazvanih pandemijom korona virusa.

Mikro, mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju između pet i 249 zaposlenih i redovno izmiruju obaveze prema državi, mogu da se prijave za program "Speed 2.0" na sajtu Centra za digitalnu transformaciju (CDT).

Privredna društva koja budu selektovana za učešće u programu imaće priliku da iskoriste ekspertizu iskusnog konsultanta koji će online analizirati njihove načine poslovanja i predložiti unaprđenja, poručeno je iz PKS.

Preduzeća će tokom jednodnevnih konsultacija dobiti mogućnost da pronađu rešenje za probleme stvorene pandemijom ili probleme koji su postojali od ranije, a koje je aktuelna situacija pogoršala, kroz korake u domenu digitalne trasnformacije.

Iz PKS su naveli da su konsultanti Centra za digitalnu transformaciju već radili sa oko stotinu mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji u okviru sličnog programa "Speed 1.0", tokom prvog talasa pandemije, pomažući firmama da ublaže direktne posledice pandemije.

Sva preduzeća koja apliciraju za program najpre će imati mogućnost da popune dva upitnika - test digitalnog imuniteta i digitalne konkurentnosti, a kroz tu samoevaluaciju dobiće uvid u to koliko su spremna za izazove poslovanja u okruženju, izmenjenom zbog pandemije korona virusa.

Izvor: Beta

Najnoviji broj

21. januar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa