4. decembar 2020.4. dec 2020.
Foto: Biblioteka šabačka

Foto: Biblioteka šabačka

Obeležavanje 65 godina Odeljenja za decu Biblioteke šabačke

Biblioteka šabačka danas počinje sa obeležavanjem značajnog jubileja, 65 godina trajanja Odeljenja za decu. Pored centralnog događaja proslave, koji je planiran za 16. decembar 2020. godine i otvaranje izložbe „U knjigama živi pamet – drugo, dopunjeno izdanje“ u Holu Biblioteke šabačke, pripremljeni su novi sadržaji u dečjem delu Biblioteke sa akcentom na čitaonicu.

Čitaonica, svojevrsne Dečje biblioteke, je obogaćena inovativnim kutcima koji su osmišljeni da deca različitog uzrasta provedu kvalitetno i sadržajno vreme u čitanju, učenju i zabavi. Pored već poznatih, Kutka za bebe i Kutka za mlade, pripremljeni su i Dramski kutak, Kutak za slobodan trenutak i Robokutak. Svaki je osmišljen kao mesto u kojem se kroz igru uči, stiču čitalačke navike i daje mogućnost za širok spektar kreativnog izražavanja, sve u skaldu sa bibliotekama XXI veka koje više nisu mesta samo za učenje, čitanje i tišinu.

Ova slavljenička godina će doneti u Pozajmnom odeljenju za decu i interesantne vizuelne dodatke. Na monitoru će se prikazivati sve aktuelnosti vezane za rad sa decom u Biblioteci a poruke o deci i odrastanju najznačajnijih književnika i mislilaca će biti predstavljene u veselo osmišljenim oblačićima i dočekivaće sve posetioce.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa