15. januar 2021.15. jan 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Saradnja Šapca i Valjeva: Sastanak gradonačelnika dr Aleksandra Pajića i gradonačelnika Lazara Gojkovića

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković danas je u radnoj poseti Šapcu. Za prvog čoveka centra Kolubarskog okruga gradonačelnik dr Aleksandar Pajić organizovao je prijem i sastanak na kom su razgovarali o unapređenju saradnje, zajedničkom delovanju, razmeni iskustava, kao i primerima dobre prakse u svojim lokalnim sredinama.

-Veliko mi je zadovljostvo što sam danas ugostio gradonačelnika Grada Valjeva Lazara Gojkovića. Posle više 20 godina nepostojanja saradnje između dva najveća grada Kolubarskog i Mačvanskog okruga razgovarali smo o najbitnijim temama za građane i jednog i drugog grada– rekao je gradonačelnik Šapca dodavši da su investicije stožer razvoja.

- Razgovarali smo i o infrastrukturnim projektima koji su vezani za Nacionalni investicioni plan "Srbija 2025" koji će biti finansiran od strane države, kao i o spremnosti projekata i njihovoj realizaciji. Dolazak domaćih i stranih investitora, otvaranje novih radnih mesta, od značaja su za Šabac i Valjevo. Takođe, bilo je reči o rekonstrukciji Bolnice u Valjevu, jer su odmakli u pripremi projektne dokumentacije, te na osnovu njihovog iskustva možemo saznati više kako bi rekonstrukcija Opšte bolnice u Šapcu tekla po planu.

Foto: Glas Podrinja


Kao prioritet gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković istakao je napredak dve lokalne samouprave, a prvi korak zajedničke saradnje vidi u imenovanju novog vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave Valjevo Nebojše Petronića.

-Ono što bih istakao kao važno je da Šabac i Valjevo u budućnosti blisko sarađuju u cilju unapređenja i osnaživanja naših regiona kako bismo mogli da budemo pandan najrazvijenim gradovima u Srbiji i inostranstvu. Vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave Valjevo Nebojša Petronić je iz Šapca, i to je svakako vid saradnje između gradova. Naš zajednički cilj je razvitak oba grada i dobrobit građana. Drago mi je što sam u Šapcu i što sam imao priliku da razgovaram za kolegom o unapređenju saradnje na svim nivoima – zaključio je Gojković uz uvernje da će pozitivna iskustva biti implementirana u oba grada.
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa