26. februar 2021.26. feb 2021.
Foto: FB stranica Predsednik opštine Bogatić-Milan Damnjanović

Foto: FB stranica Predsednik opštine Bogatić-Milan Damnjanović

Poseta predstavnika Ministarstva zaštite životne sredine

Opštinu Bogatić posetili su prošle srede predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine. Centralna tema radnog sastanka rukovodstva opštine Bogatić i Javno komunalnog preduzeća sa gostima iz ministarstva je implementacija plana za uvođenje primarne separacije komunalnog otpada u opštini Bogatić.

Opština Bogatić će kroz realizaciju projekta koji će biti finansiran kroz program IPA 2017 dobiti investiciju u vrednosti od 222.000 evra, uz učešće lokalne samouprave u sufinansiranju od 15%. Predviđena je nabavka troosovinskog vozila za sakupljanje i prevoz otpada, kapaciteta 20 kubika, sa mehanizmom za presovanje otpada i mogućnošću za prihvatanje kanti i kontejnera, kao i 1.849 kanti od 240 litara i 44 plastična kontejnera. Naša opština je uvrštena u ovaj program i do kraja tekuće godine se očekuje završetak celokupnog postupka.

Na ovaj način će se nesumnjivo olakšati funkcionisanje Javno komunalnog preduzeća i dodatno unaprediti rad, ali će se i stvoriti tehnički uslovi za proširenje usluge odnošenja otpada u još nekoliko mesnih zajednica na teritoriji naše opštine, što je od primarnog značaja za građane u ovom trenutku.

Takođe, u planu je nov projekat u kome će opština Bogatić uzeti učešće, a koji će se odnositi na odvajanje zelenog otpada (kompostiranje). Kroz projekat bi se obezbedila neophodna oprema za praktičnu realizaciju, a obuhvatao bi nabavku vozila za transport, kolske vage, traktora sa namenskim priključkom (tarup i prevrtač), zatim opreme (vreće za individualno razdvajanje zelenog otpada u domaćinstvima) i slično.

Sve navedene investicije i planirane aktivnosti imaju svoju ekonomsku i ekološku opravdanost i služe zaštiti opšteg interesa.
FB stranica: Predsednik opštine Bogatić - Milan Damnjanović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa