30. mart 2021.30. mar 2021.
foto: Glas Podrinja

foto: Glas Podrinja

Derbi prvenstva u sali Gimnazije

Metaloplastiku sutra očekuje derbi sezone i meč protiv glavnog rivala u borbi za titulu, novosadske "Vojvodine". Novosađani su lideri na tabeli, jedini sa maksimalnim učinkom i svakako najiskusniji tim, u poziciji da ne osvaja, već brani titulu. Ipak, kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije šabačkog kluba, pobeda je žalja i ambicija u sredu.

foto: Glas Podrinja


-Težak ritam ostavlja posledice, umor je bio vidljiv u Nišu, međutim nije ni Vojvodina u mnogo povoljnijoj situaciji i to nam ne sme biti opravdanje za slabiju igru sutra. Motiva ne nedostaje, naši ciljevi su najviši u domaćim takmičenjima, te je pobeda ambicija uvek, svakako i sutra protiv Vojvodine. Siguran sam da imamo kvalitet da trijumfujemo, iako je na drugoj strani izuzetna ekipa - rekao je najiskusniji u redovima Šapčana Luka Mitrović.

Vojvodina je iskusniji tim, veći broj igrača u rotaciji pomogao je da budu nešto svežiji pred sutrašnju utakmicu, ali iako im odgovara i remi, svakako u Šabac dolaze u želji da pobede. Trener Metaloplastike Veselin Vuković smatra da bi mogla da odlučuje i jedna lopta.

foto: Glas Podrinja


-Umor se kod nas akumulirao u Nišu i mi nismo odigrali loš meč, već jedno poluvreme gde smo se "raspali" u pet, šest minuta i Železničar je stvorio veliku prednost. Vojvodina je imala luksuz da odmori Pribaka, golmana Verkića i najvažnijeg rukometaša u odbrani Vukovljaka, mi to nismo mogli. Već dugo nismo pobedili njih i mnogo bi nam značio trijumf. Oni jesu rasterećeniji jer su u bodovnoj prednosti, dočekuju nas u poslednjem kolu, ali na njihovo iskustvo, mi moramo odgovoriti motivacijom i mladošću. Verujem da možemo pobediti i to je cilj - rekao je Veselin Vuković.

Meč je zakazan za sredu, 19:30 u sali Gimnazije.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa