Info

18. april 2021.18. apr 2021.
Pixabay

Pixabay

Dr Tidorović: Situacija se ne poboljšava očekivanom dinamikom

Član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Branislav Tiodorović izjavio je jutros da se epidemiološka situacija ne poboljšava dinamikom koju su očekivali.

Tiodorović je za RTS kazao da se iz vanredne epidemiološke situacije prešlo u nepovoljnu, i da postoji značajno smanjenje broja novih slučajeva zaraze kovidom-19.

"Imamo smanjenje broja prvih pregleda i do dva, tri puta u nekim mestima. Međutim, još imamo visoku cifru onih koji fatalno završe", ocenio je Tiodorović.

U Novom Pazaru je i dalje visok trend obolevanja, rekao je i ocenio da su u ovom talasu epidemije deca u lošijoj situaciji.

On je dodao da nema nove informacije o stanju dece koja su na bolničkom lečenju zbog komplikacija infekcije korona virusom.

"Znam da se naše kolege pedijatri bore za njihov život", rekao je Tiodorović ističući da je uglavnom reč o deci koja su imala urođene predispozicije.

Govoreći o vakcinaciji dece protiv kovida-19 rekao je da se rade ozbiljna istraživanja i da bi do kraja godine ili malo duže mogla da počne i vakcinacija dece.

"'Fajzer' radi na vakcini za decu od sedam do 15 godina", kazao je Tiodorović.
Beta

Najnoviji broj

13. maj 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa