19. april 2021.19. apr 2021.
Saopštenje o konkursu za sufinansiranje projekata sredstvima iz budžeta Grada Šapca u cilju ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2021. godini

Saopštenje o konkursu za sufinansiranje projekata sredstvima iz budžeta Grada Šapca u cilju ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2021. godini

Grad Šabac je u 2021. godini opredelio sredstva u iznosu od 30.000.000,00 dinara za potrebe ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Shodno Zakonu o javnom informisanju i medijima, ova sredstva su raspoređena na osnovu javnog Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Šapca u 2021. godini. Ocenu projekata podnetih na Konkurs izvršila je stručna Komisija, sastavljena iz reda medijskih radnika predloženih od strane novinarskih i medijskih udruženja, odnosno nezavisnih medijskih stručnjaka. Rešenje o raspodeli sredstava doneto je na osnovu predloga Komisije o raspodeli sredstava sa obrazloženjem i objavljeno je na veb sajtu organa koji je raspisao Konkurs.

U cilju racionalnog odnosa prema sredstvima budžeta Grada Šapca, opredeljena sredstva za navedene namene manja su za 20% u odnosu na prethodnu godinu. Blagovremeno i do isteka roka za podnošenje prijava na konkurs prispela su 44 predloga projekta, od čega je odlučeno da se sufinansira 21 projekat. Sufinansirani sadržaji biće prezentovani javnosti u skoro svim oblicima medijskog izražavanja koji su danas poznati, i to putem štampanih medija, na radiju, televiziji i internet portalima.

Opredeljujući budžetska sredstava za ove namene, Grad Šabac se stara o ostvarivanju javnog interesa podstičući raznovrsnost medijskih sadržaja, slobodu izražavanja ideja i mišljenja, slobodan razvoj nezavisnih i profesionalnih medija, što doprinosi zadovoljavanju potreba građana za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije.
Kabinet gradonačelnika Šapca

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa