7. maj 2021.7. maj 2021.
foto: fb strana ZZJZ

foto: fb strana ZZJZ

ZZJZ: Pozdravljamo saradnju na realizaciji projekata u opštem interesu

Povodom saradnje Grada Šapca i Ministarstva rudarstva i energetike na realizaciji projketa povećane energetske efikasnosti na seoskom području, kao i nastavka projketa termoizolacije zgrada na gradskom području, saopštenjem se oglasio Zavod za javno zdravlje.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Zavod za javno zdravlje Šabac pozdravlja odluku Grada Šapca da u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, omogući realizaciju projekta povećane energetske efikasnosti na seoskom području, kao i nastavak projekta termoizolacije zgrada na gradskom području.

Pored nesumnjivog efekta na smanjenje troškova grejanja, ovakve aktivnosti predstavljaju adekvatnu javnozdravstvenu intervenciju u cilju umanjivanja rizika po zdravlje celokupnog stanovništva, a posebno osetljivih grupa. Imajući u vidu da se kvalitet vazduha u Šapcu ocenjuje kao prekomerno zagađen, čemu je prvenstveni razlog korišćenje fosilnih goriva i sagorevanje čvrstog goriva tokom grejne sezone, ovakve aktivnosti podrazumevaju konkretnu realizaciju mera koje će dovesti do smanjenja zagađenja vazduha.

U interesu zdravlja svih nas je da se, što masovnije, uključimo u ove aktivnosti i da zajednički građani i institucije daju svoj doprinos.

Zavod za javno zdravlje Šabac će sa svoje strane, uz nastavak permanentnog ulaganja u opremu aplicirati na više projekata kod različitih donatora sa ciljem modernizacije opreme kojom se vrši monitoring kvaliteta vazduha. Cilj nam je unapređenje obima monitoringa i izveštavanja o rezultatima.

Moramo biti svesni da je put do čistijeg vazduha i zdrave životne sredine dug, da traži učešće svih zainteresovanih strana, ali i da su država i Grad Šabac zajedno u borbi za zeleniju i zdraviju Srbiju, učinili najvažnije korake, i na tome ćemo svi istrajati u interesu opšteg dobra, a ne u svrhu populizma ili političkih interesa.

Zavod za javno zdravlje Šabac

Najnoviji broj

24. jun 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa