16. jun 2021.16. jun 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Da li je "Totalom" rešen problem trave

Jelena Krstić, veterinar i član Resora za ekologiju i zaštitu životne sredine Gradskog odbora Zajedno za Srbiju, danas se obratila javnosti sa prostora Savske avenije. Na prostoru na kom je nekada bila deponija, a koji je u prethodne dve godine pošumljavan, trava je požutela, a neka od mladih stabala su se osušila. Predstavnici ZZS veruju da je pomenuta površina poprskana "Totalom" ili nekim drugim jakim herbicidom.

Foto: Glas Podrinja


-Efikasnost nelegalnih gradskih vlasti u štetočinstvu ovde će preći u legendu. Rešili su da Šabac što pre unište i devastiraju, valjda da bi sustigli ostatak Srbije. Da bi uradili nešto korisno, kao što je pražnjenje korpi z aotpatke na Trkalištu, treba im pet, šest dana, ali zato kad treba da se napravi neka šteta munjeviti su. Dve smrče zdrave, stare 20 godina na Trkalištu su oborili brzinom svetlosti za jedno prepodne. Ovde je na mestu deponije napravljen park, sa negovanom travom i sadnicama. Kada smo ukazali na to da se trava ne kosi oni su našli solomonsko rešenje. Opravdano sumnjamo da je ovde poliveno "Totalom" i da više ničeg živog nema, a ono što se oduprlo prvom udaru otrova, da će uskoro nestati, rekla je Jelena Krstić.

Foto: Glas Podrinja


Najavila je da će uzeti uzorke zemlje i poslati u neku relevantnu laboratoriju na analizu kako bi bili potpuno sigurni o čemu se radi.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa