20. jul 2021.20. jul 2021.
Foto: Predsednik Opštine Bogatić

Foto: Predsednik Opštine Bogatić

Radni sastanak o zemljoradničkim zadrugama u Bogatiću

Opština Bogatić je bila domaćin radnog sastanka na kojem su učešće uzeli državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Darko Božić, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, zamenik gradonačelnika Šapca Blaža Knežević, kao i predsednici Zadružnih saveza Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Foto: Predsednik Opštine Bogatić


Okupljanje mladih ljudi punih entuzijazma koji se bave poljoprivredom i koji žele da prihvate inovacije u proizvodnji i pridruživanju i formiranje zemljoradničkih ili poljoprivrednih zadruga u ovim našim krajevima, kao i prekogranična saradnja su bile centralne teme dnevnog reda. Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović poželeo je dobrodošlicu gostima i izrazio zadovoljstvo zbog njihove današnje posete. Tom prilikom istakao je poljoprivredu kao značajan faktor za opstanak seoskih sredina i pohvalio ulaganja u zadruge. Stavljanje poljoprivrede, turizma i prirodnih potencijala u funkciju razvoja sela čitave Srbije, pa samim tim i sela naše opštine je nacionalni interes, zaključio je Damnjanović.

Foto: Predsednik Opštine Bogatić


Nakon radnog sastanka, delegacije su posetile Zemljoradničku zadrugu ALFAFARM 2018 Badovinci, gde su se na licu mesta uverile u opravdanost i uspešnost ovakvog vida udruživanja.
Predsednik Opštine Bogatić

Najnoviji broj

23. septembar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa