Info

30. jul 2021.30. jul 2021.
Glas Podrinja/poseta školi u Drenovcu

Glas Podrinja/poseta školi u Drenovcu

Rekonstrukcija škole u Drenovcu

U toku je rekonstrukcija zgrade osnovne škole „Nata Jeličić“ u Drenovcu. Vrednost ove investicije je 2,2 miliona dinara a novčana sredstva su izdvojena iz budžeta grada Šapca.

O značaju radova, ali i stvaranju jednakih uslova školovanja u gradskim i seoskim sredinama govorio je gradonačelnik Šapca dr. Aleksandar Pajić.

-Grad Šabac je grad znanja i potrudićemo se da sve seoske sredine imaju potpuno iste uslove za rad, kao što je to u gradu. Ulaganje u znanje je prioritet grada Šapca i trudićemo se da značajna sredstva usmerimo u one prioritete koji su butni, kako bi učenici svoje potencijale mogli da iskoriste na pravi način - dodao je gradonačelnik.

Glas Podrinja



-U narednom godinama ćemo se truditi da nastavimo sa rekonstrukcijom, kako sredstvima iz gradskog budžeta tako i zajedno sa mesnom zajednicom Drenovac koja je u prethodnom periodu izdvajala značajna sredstva za svoje učenike.

Ovu školu pohađa 107 učenika a sve učionice opremljene su multimedijalnom opremom.


Direktor osnovne škole „Nata Jeličić“ Zoran Starčević zahvalio se gradonačelniku i predstavnicima mesne zajednice. Objasnio je planirane faze u rekonstrukciji ove zgrade i bitnost ove investicije.

Glas Podrinja / škola u Drenovcu


-Prva faza se odnosi na sanaciju krovnog pokrivača i limarske radove. Ovo je ozbiljna investicija gde je grad prepoznao da učenici treba da imaju potpuno iste uslove za rad i učenje kao i učenici u gradskom jezgru. Druga i treća faza odnosiće na izolaciju i postavljanje fasade kao i unutrašnje radove, molerske, zamena stolarije, popravka podova.

Ž.P.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa