1. avgust 2021.1. avg 2021.
Kod rvača najveća konkurencija (foto: Glas Podrinja)

Kod rvača najveća konkurencija (foto: Glas Podrinja)

Borbe Rvača, nadmetanje odbojkaša, košarkaša i kajakaša

Plivački maraton je bio centralni događaj prvog avgustovskog dana na Starom gradu, međutim dok su posetioci čekali plivače koji su u 11 časova krenuli iz Jarka, mogli su tokom najtoplijeg dana u godini, da uživaju u još nekoliko sportskih događaja širok sportsko-rekreativnog kompleksa.


Rvači tradicionalno



Već po tradiciji, dani Maratona su i dani kada je Šabac domaćin Prvenstva Srbije u rvanju na pesku. Ovog leta na vrelom pesku borilo se 40 takmičara iz deset klubova. Borbe su otganizovane u više kategorija, ekipni učinak će biti poznat tokom dana, a pobednik u pojedinačnoj konkurenciji, apsolutnoj kategoriji bio je domaći borac Ilija Petrović.

Vreo pesak, jako sunce i borba za titulu (foto: Glas Podrinja)


Ponovo odbojka na pesku

Posle pauze, ponovo je organizovan turnir u odbojci na pesku, gde je interesovanje prevazilazilo kapacitete, te je broj ekipa ograničen na po šest u obe konkurencije. Odbojkaški turnir je i poslednji okončan. Titulu kod muškaraca zaslužili su Damnjanović i Jovanović.

Muško finale u odbojci


Majurci slavili


Program u Šapcu otvorio je turnir mladih košarkaša tri ovdašnja kluba. Učesnici su se borili u basketu tri na tri. Konalnu pobedu odneo je tim Miks Majur, drugi je bio OKK Šabac, a treći tim M015.

Basketaši otvorili program (foto: Glas Podrinja)



Buduće kajakaške zvezde


Ko vodili vodene sportove, mogao je da uživa i pre dolaska plivača. Šabački mladi kajakaši, pioniri i takmičari još u kategoriji mini kajaka, takmičili su se u četiri kategorije u četiri trke, ženskoj i muškoj konkurenciji, na 300 metara.

Budući kajakaški šampioni (foto: Glas Podrinja)


Pobednice kod dama su Ela Mićić i Ana Gojković, dok su kod muškaraca brži od konkurenet bili Vuk Grubješić i Petar Mićić.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa