4. avgust 2021.4. avg 2021.
Kada će predsednik uputiti poljoprivrednicima izvinjenje
Saopštenje GG Opstanak

Kada će predsednik uputiti poljoprivrednicima izvinjenje

U obraćanju na RTS, za koje je inače i RTS saznao da će se desiti putem nekih on naloga na društvenim mrežama predsednika SNS, rekao je da nam ide jako dobro i da će biti novi paketi pomoći, apostrofirajući da će pomoć u martu dobiti čak i tzv. poljoprivredni penzioneri koji nisu uplaćivali penziono osiguranje, a primaju penziju. Ovo nije prvi put da predsednik SNS kaže kako penzioneri dobijaju neosnovano penziju, odnosno da im je to poklonjeno.

Pitamo predsednika da li je svestan šta je rekao? Kada će uputiti poljoprivrednicima izvinjenje? Ko to prima penziju, a da nije ispunio zakonske uslove, od kojih je jedan svakako i to da je vršio potrebni broj godina uplatu penzionog osiguranja? Da li je 20.000 dinara dovoljan iznos da pokrije sva poskupljenja, a poskupelo je sve od prehrambenih proizvoda i lekova, preko električne energije i goriva, pa sve do usluga? Da li je tih 1.667 dinara mesečno dovoljno da ljudi pokriju sva ta poskupljenja sa kojima se suočavaju? Koliko ste im uzeli vašim fiskalnim merama, a odlično znate, ili bi bar trebalo da najbolji student pravnog fakulteta to zna, da su stečena prava neprikosnovena i da ih morate poštovati, a penzija to sigurno jeste. Do kada planirate da vređate inteligenciju naših sugrađana i omalovažavate ih takvim pričama?

Na žalost vi ste predsednik ove zemlje, a u njoj imate više od 100.000 poljoprivrednika koji su uplaćivali doprinose duže od deset godina i nisu više mogli da plaćaju, a potrebno je da bi ostvarili pravo na minimalnu penziju da su vršili uplate najmanje petnaest godina. Vi niste ništa uradili po pitanju tih ljudi, da se uspostave programi po kojima bi mogli doplatiti tu razliku koja im nedostaje, ali jeste neistinama uvredili sve one ljude koji su od svog poštenog rada odvajali i uplaćivali doprinose.

GG Opstanak

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa