15. avgust 2021.15. avg 2021.
Himnom svečano otvoreno nadmetanje (foto: Glas Podrinja)

Himnom svečano otvoreno nadmetanje (foto: Glas Podrinja)

Regionalne Seoske igre Sportskog saveza Srbije

Četiri seoske mesne zajednice koje su nedavno bile najbolje na Seoskim igrama na području svojih lokalnih samouprava, danas se bore na Letnjikovcu za plasman na republičku smotru najboljih sportista amatera sa sela.

Mesna zajednica Letnjikovac, na terenima Osnovne škole Stojan Novaković ugostila je sportiste iz Srpskog Miletića, Pambukovice, Kljajićeva i Pocerskog Pričinovića.

Mažoretkinje ulepšale otvaranje (foto: Glas Podrinja)


Svečano otvaranje ovog jutra upotpunjeno kulturno- zabavnim programom, nastupom mažoretkinja i Anslambla Hajduk Stanko.

-Čast je i zadovoljstvo što smo dobili poverenje Sportskog saveza Srbije da budemo domaćini i regionalnog nivoa, to pokazuje da smo među vodećima u organizaciji. Ovo je divna sportska smotra, interesantno, neizvesno takmičenje i mesto gde uvek vlada pozitivna atmosfera, gde nastaju nova prijateljstva - rekao je predsednik Organizacionog odbora SI Sreten Radovanović.

Tradicija oličena u igri Ansambl Hajduk Stanko (foto: Glas Podrinja)


Borba za finale



Dve najuspešnije će se plasirati na republičko finale gde će biti još šest ekipa, po dve sa preostale tri regionalne kvalifikaciona takmičenja.

Šahisti jedini u zatvorenom (foto: Glas Podrinja)


-Želim da pobedi najbolji, a da svim učesnicima manifestacija ostane u najlepšem sećanju. Čast nam je što Sportski savez Šabac ima poverenje u nas kao organizatore. Drago nam je što smo deo lepe ideje predsednika Sportskog saveza Davora Štefaneka. Mi smo grad sporta, svaka Mesna zajednica u gradu i selu ima svoje sportske ekipe i da smo grad sporta dokazujemo i u ovim vrelim danima dobrom organizacijom takmičenja na otvorenom - istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Seoske igre su promocija amaterskog, masovnog sporta. Želja je da popularizacijom manifestacije već naredne godine na prvom nivou bude još više sela učesnika.

-Ideja kompletnog projekta je da se kod ljudi na selu probudi svest o mogućnosti da se bave sportom, rekreiraju, nadmeona jedinstvenim takmičenjima. Ovo je treća godina da Sportski savez Srbije realizuje Seoske igre, na početku je bilo pet, naredne godine deset, a ove je 24 lokalne samouprave odlučilo da organizuje Igre na području svoje lokalne samouprave. Želja je da stalno sve veći broj zainteresovanih bude i da u jednom trenutku skoro sve lokalne samouprave organizuju takmičenje - rekao je Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije.

Fudbalska nadmetanja (foto: Glas Podrinja)


Organizator Seoskih igara je Sportski savez Srbije, a tehnički organizator Sportski savez Šapca.

Domaćini finala biće Opština Ub prvog vikenda u septembru. Sveukupni pobednik biće nagrađen izgradnjom sportskih terena u svom mestu.

Umanjeni broj učenika



Prvobitno je na Letnjikovcu trebalo da nastupi šest ekipa, ali su u međuvremenu otkazali učešće predstavnici Radinaca. Svi sudeonici imaju ekipe u svakoj od deset disciplina i utvrđuje se samo ekipni plasman.

Samo za žitelje

Prema propozicijama Sportskog saveza Srbije, sve ekipe učesnice imaju po 20 članova, od kojih je najmanje pet ženskog pola. Neophodno je da imaju prebivalište u selu za koje nastupaju, što dokazuju ličnom kartom.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa