7. septembar 2021.7. sep 2021.
Foto Glas Podrinja / Prezentacija aplikacije "Čuvar zdravlja"

Foto Glas Podrinja / Prezentacija aplikacije "Čuvar zdravlja"

"Čuvar zdravlja" na usluzi građanima

Zavod za javno zdravlje Šabac kreirao je novu aplikaciju, prvu ovakvog tipa u regionu, pod nazivom „Čuvar zdravlja“ u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, Institutom za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović – Batut i Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Ova aplikacija namenjena je svim građanima Mačvanskog okruga ali je dostupna i za informisanost ostalog građanstva a ima za cilj da na inovativan i jedinstven način informireše i edukuje građane o temema i situacijama koje su aktuelne poput korona virusa, vakcinicije, aero zagađenja.

Aplikacija "Čuvar zdravlja"


Svi podaci bitni za građane Mačvanskog okruga u svakom trenutku biće dostupni. Brži i precizniji protok informacija i usluga od velikog je značaja za sve sugrađane.


„Čuvar zdravlja“ takođe omogućava da se na brz način zakaže PCR testiranje, informiše o vakcinaciji, pronađe najbliži vakcinalni punkt na kom se može izvršiti imunizacija, kao i preuzimanje digialnog sertifikata.

Aplikacija "Čuvar zdravlja"


Zavod za javno zdravlje Šabac je akreditovana ustanova za merenje kvaliteta vazduha i nivoa aero zagađenja i kao takav sve podatke merenja čini dostupnim pomoću ove aplikacije. Kvalitet vazduha može se proveriti na četiri merne stanice u gradu – Autobuska stanica, Kasarna, Benska Bara, Vatrogasni dom.

Takođe, nudi informacije o svim uslugama i delatnostima koje ZZJZ pruža ali ima i edukativni karakter. Daje priliku za praćenje modernih zdravstvenih trendova i mogućnost upoznavanja sa rizicima kojima su svi ugroženi. Ističe važnost zdrave ishrane i bavljenja sportom.

Aplikacija "Čuvar zdravlja"


-U godini velikog jubileja jako značajna stvar za našu ustanovu u cilju dalje modernizacije komunikacije sa svim našim korisnicima je upravo izrada aplikacije. Ideja o razvoju ove aplikacije je informisanje građana u vezi korona virusa, vakcinacije i svih onih usluga koje su ljudima neophodne prilikom putovanja ili ostvarivanja bilo kog prava – istakao je v.d. direktora dr Branko Vujković.

Foto: Glas Podrinja / v.d. direktora dr Branko Vujković


„Čuvar zdravlja“ koja je mobilna aplikacija dostupna u ovom momentu na Google play i Huawei Store prodavnicama ali će uskoro postati dostupna i Apple korsnicima.

-Osluškivali smo potrebe naših korisnika tako da je jako važan segment naše aplikacije informisanje o aero zagađenju i parametrima kvaliteta vazduha. Pored toga imamo i ankete, interaktivne platforme za komunikaciju sa građanima, bilo da je to glasovna pretraga ili konkretno pitanje putem e maila – dodao je dr Vujković.

Aplikacija će imati i drugu fazu razvoja nakon koje će postati personalizovana za svakog pojedinca i tako će moći da dođu do svojih nalaza poput laboratorijskih analiza.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa