21. septembar 2021.21. sep 2021.
Foto: Glas Podrinja: 30-ak organizacija u "Akciji"

Foto: Glas Podrinja: 30-ak organizacija u "Akciji"

"Vreme je" iz Vladimiraca pristupilo "Akciji"

Otvorenoj građanskoj platformi "Akcija" danas se priključila i Grupa građana "Vreme je" iz Vladimiraca. "Akcija" sada broji 30-ak organizacija sličnih stavova sa teritorije cele Srbije.

-Zeleni dogovor za Srbiju i Otvorena građanska platforma "Akcija" su uspeli da, u prethodnih 10 meseci, "pokriju" 63 grada i opštine u Srbiji, u kojima imamo što odbore stranke Zajedno za Srbiju, što partnerske organizacije. Zajednička ideja nam je da ponudimo građanima jednu novu političku opciju za koju mogu da glasaju. Naš program treba da omogući da ljudi više zarađuju, da više odlučuju, da štitimo i čuvamo životnu sredinu, da se građani bolje leče i da nam obrazovanje bude kvalitetnije, kaže inicijator "Akcije" Nebojša Zelenović.

Foto: Glas Podrinja: "Akcija" pokrila 63 grada u Srbiji


Đorđe Mirković iz GG "Vreme je" naveo je da su nastali iz organizacije "Za bolje Vladimirce" koja je prošlim izborima osvojila oko 16 odsto glasova u ovoj opštini i četiri odbornika u Skupštini Opštine.

-Mi smo u prethodnom periodu tamo bili jedina opoziciona organizacija. Uvek smo bili opozicija aktuelnoj vlasti. Jedan mlađi deo je odlučio da aktivnije učestvuje u političkom životu, odvojili smo se i napravili svoju organizaciju. Pridružili smo se ljudima koji imaju ideju, viziju, a pokazali su da su mnogo od toga sproveli u delo u Šapcu, odnosno da umeju da se bave tim pitanjima. Planiramo da otvorimo mnoga pitanja za koja do sada u Vladimricima nije bilo hrabrosti, rekao je Đorđe Mirković.

Foto: Glas Podrinja: Uspostavljena lokalna, regionalna i međunarodna saradnja


Zelenović je podsetio da je uspostavljena saradnja sa "Ne davimo Beograd", sa lokalnim ekološkim pokretima, Aleksandrom Jovanović Ćutom i njegovom organizacijom.

-Uspostavili smo i međunarodnu saradnju i podneli aplikaciju za članstvo u Evropskoj zelenoj partiji. Očekujem da, od 3. do 5. decembra u Budimpešti, se otvore vrata za nas i druge zelene pokrete sa Zapadnog Balkana. Ostvarili smo i regionalnu saradnju i u oktobru očekujemo veliki događaj, verovatno u Crnoj Gori, gde će se zelene organizacije Zapadnog Balkana udružiti i boriti za sve što je ugroženo različitim diktatorskim režimima na Zapadnom Balkanu, istakao je Nebojša Zelenović.

Predstavnici Akcije najavili su učešće na velikom ekološkom protestu u Zrenjaninu 2. oktobra.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa