3. decembar 2021.3. dec 2021.
Foto: Glas Podrinja: 11 godina CSU

Foto: Glas Podrinja: 11 godina CSU

Centar za stručno usavršavanje obeležio 11 godina postojanja

Centar za stručno usavršavanje obeležio je 11 godina postojanja, u društvu prijatelja i saradnika. Tokom svih ovih godina organizovali su ogroman broj predavanja, obuka, seminara, radionica, a posebno se može podičiti najvećim Parkom nauke u regionu, ali i Trening centrom.

Foto: Glas Podrinja: Godišnjica postojanja obeležena uz saradnike i prijatelje


-Najveći uspeh našeg rada u prethodnih 11 godina je, verujem, otvorenost za dolazak dece, prosvetnih radnika, kao i mnogo radionica i manifestacija koje ovde organizujemo. Mladi mogu da se iskažu kroz istraživanje, da napreduju. Prosvetni radnici usavršavaju svoje kompetencije. Posebno moram da izdvojim Trening centar i obrazovanje odraslih, odnosno proširenje delatnosti, tako da sada radimo i obuke za nezaposlena lica prema potrebama tržišta rada, kako bi lakše dobili posao, naveo je direktor CSU Branko Filipović.

Foto: Glas Podrinja: Otvoreni za prosvetne radnike, đake, usavršavanje nezaposlenih...


Prošle godine je, zbog epidemijske situacije, bilo manje aktivnosti. Ove godine u CSU su organizovane letnje školice, Nedelju istraživača, a maj je bio mesec posvećen matematici.

-Videćemo kakve će biti okolnosti u narednom periodu i ukoliko budu postojali uslovi organizaćemo zimsku školicu sa 20-ak radionica tokom dve nedelje. Videćemo da organizujemo kvizove, rolekrkostere vezano za takmičenja u muzici. Nadamo se da ćemo sledeće godine ponovo organizovati sve manifestacije, ogledne časove, celodnevnu nastavu, obilaske Parka nauke i moći da dostignemo 2019. godinu kada je više od 2.000 dece iz cele Srbije posetilo Park nauke, rekao je Filipović.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa